Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞAİR DR.HASAN AHMET’E ULUSLARARASI ÖDÜL

ŞAİR DR.HASAN AHMET’E ULUSLARARASI ÖDÜL

15
0

 

Dr. Hasan Ahmet’te Rus Yazarlar Birliği’nden ödül takdim edildi. Yazdığı şiirleriyle zaman zaman hüzünlendiren bir o kadar da düşündüren Dr. Hasan Ahmet’in ve ailesinin Rusya’da ve Azerbaycan’da tanınması Batı Trakya edebiyatı açısından önemli bir ilerleme olarak görülmektedir. Ayrıca bunlardan bir tanesi de Hasan Ahmet ailesinin, aile antolojisini çağdaş dünya şiiri serisinde Rus dilinde yayınlanması Batı Trakya açısından gurur verici bir olay.

Bir yandan mesleğini yaparken diğer yandan da Batı Trakya’daki Türk Azınlığı’na karşı yapılan haksızlıkları eline aldığı kalemiyle beyaz kagıt uzerinde şiirsel bir dille dünyanın dört bir köşesine duyurmaya çalışan Dr. Hasan Ahmet, katıldığı her etkinlikte yazıp derleyip seslendirdiği şiirleriyle büyük beğeni topluyor.

Bunlardan bir tanesi de son olarak Gümülcine’de yapılan çok anlamlı bir etkinlikti. Rusya’dan Rus Yazarlar Birliği Başkanı Boyarinov’un ve 1. Başkan Yardımcısı Zamsev’in kitaplarının tanıtımı-şair-Doktor Hasan Ahmet tarafından yapıldı. Azerbaycan’dan, şiir yarışmasında dünya birincisi, Prof. Dr.Elçin İsgenderzade tarafından Hasan Ahmet ödüllendirildi. Ayrıca Rus Yazarlar Birliği, Hasan Ahmet ailesinin, aile antolojisini çağdaş dünya şiiri serisinde Rus dilinde yayınladı.

Hatırlanacağı üzere Başkan Putin, Boyarinov’u devlet nişanı ile ödüllendirmiş ve Zamsev’in şiirini ise piyanoda seslendirmişti.

ÇAĞDAŞ DÜNYA ŞİİRİ

YUNANİSTAN’DAN ŞAİİRLER:

Hasan AHMET

Füsun SUKA

Şefaat AHMET

Türkçeden Rusçaya çeviri: Elçin İSGENDERZADE

Editör: Maxim ZAMSEV

RUS YAZARLAR BİRLİĞİ YAYINI-MOSKOVA 2013

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz