Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HAZİNECİLER KAZDIKLARI ÇUKURUN İÇİNDE YAKALANDILAR

HAZİNECİLER KAZDIKLARI ÇUKURUN İÇİNDE YAKALANDILAR

16
0

Yunanistan’da ekonomik krizin etkileri vatandaşları farklı yönlere yönelmelerinine zorluyor. Serez bölgesinde 9 kişi sandık dolusu hazineyi ararken kazdıkları 8 metre derinliğinde çukurun içinde polis tarafından kıskıvrak yakalandılar.

31 Mart Paza günü yerleşim birimi dışında açık arazide yaşları 30 ila 56 arasında olan 9 kişi, kazı yaptıkları sırada polisin baskını üzerine yakalanarak yasak kazı ve hazine aramaktan tutuklandılar.

Kazının yapıldığı yerde açtıkları 8 metre derinlikteki çukurun içinde çalışabilmeleri için kompesör ve hava borusu tesisatı dahi döşedikleri belirtiliyor. Kazının yapıldığı anda 4 kişinin 8 metrelik çukurun içinde çalıştığı belirtilirken, diğer 5 kişinin ise dışarıda elektrik jeneratörü ve diğer araç gereçlere bakarak nöbet tuttukları ifade ediliyor.

Olay yerine Polis baskınıyla yakayı ele veren 9 kişinin haricinde bir elektrik jeneratörü, bir kompresör, kazı aletleri ve 15 litre benzine el konulduğu belirtiliyor. Polisin verdiği bilgiye göre, Serez bölgesinde son zamana üçüncü kez bu tür hazine arama vakasının yaşandığı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz