Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “ANTHİMOS’UN YİNE MİLLİYETÇİLİK DAMARI COŞTU”

“ANTHİMOS’UN YİNE MİLLİYETÇİLİK DAMARI COŞTU”

12
0

Selanik Mitropoliti Anthimos, Pazar ayininde hoşgörülü bir din adamı olduğunu unuttu ve adeta bir politikacı kılığına büründü. Anthimos’un bu Pazar yine Kilisenin içinde milliyetçilik damarı coştu. Kilisenin içinde ayin sırasında yaptığı konuşmasında dinii konuların dışına çıkarak Yunanistan’ın komşu ülkeleri vatandaşlarına saldırdı.

 

Anthimos konuşmasında, “Üsküplülere dikkat, şimdi Yunanlılar kaybeliyorlar, toraklarımızı geri almak için tam zamanı diyorlar.”

 

Anthimos, Almanya’nın Avrupa Parlamentosu’ndaki Yunan asıllı Parlamenteri G. Hacımarkakis’e de saldırarak, “komşu ülkeye gitti ve sadece Makedonya olarak tanınmasını onaylamakla kalmadı, Yunanistan’da Makedonca bir dilin var olduğunu söyledi” dedi.

 

Yunanistan’a gelen Bulgar vatandaşlarına da saldıran Anthimos, “Yunanistan’a geliyorlar ve Kiliselerin dışında mum satışlarını talep ediyorlar” dedi.

 

Son olarak Yunanistan’ın Avrupa Birliği’nde kalmasının savunuculuğunu yaptığını dile getiren Anthimos, “düşünün eğer biz çıkarsak ve Avrupa Birliği’ne Arnavutluk, Türkiye, Üsküp girerse, bunlar aptal mı ki girmek istiyorlar?” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz