Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar İZMİT’TE YAŞAYAN BATI TRAKYALILAR AİLE BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ

İZMİT’TE YAŞAYAN BATI TRAKYALILAR AİLE BULUŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ

22
0

Lütfü Bodur’un şube başkanlığını yaptığı Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubemiz yeni dönem çalışmalarının tanıtımını Kadın ve Gençlik Kolları’nın da katılımıyla Müsiad Sosyal Tesisleri’ndeki kahvaltılı buluşmada gerçekleştirdi.

Dernek yöneticilerinin eş ve çocuklarıyla katıldığı kahvaltılı toplantıda, Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören Batı Trakyalı öğrenciler de derneğin misafiri oldu.

YENİ DÖNEMDE ÇOK PROJE VAR

Yeni dönemde başta eğitim olmak üzere çok sayıda projelerinin olduğunu açıklayan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Şube Başkanı Bodur, öğrenci sayısı düştüğü için kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalan İzmit’e bağlı Karaabdülbaki Köyü İlkokulu’nu ‘pilot okul’ seçtiklerini, acil ihtiyaçlarını karşılamak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapacaklarını söyledi. Bodur, üyelerinin çocuklarını eğitim-öğretim gördüğü İzmit Akşemsettin İlkokulu’nda ücretsiz ek ders vermek için hazırlık yaptıklarını açıkladı. 

Kocaeli Üniversitesi’nde Batı Trakyalı 18 öğrenci olduğunu belirten Bodur, “Bu öğrencilerimize 3 yıldır burs veriyoruz. Bu yılda burs vereceğiz; bunun için üyelerimizin katkılarını bekliyoruz.”dedi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şube Başkanı Bodur, yeni dönemde yapacakları çalışmaları şöyle sıraladı: 

-Kadın Kolları tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Bolu-Göynük-Taraklı gezisi.

-Gençlik Kolları tarafından 10 Kasım’da düzenlenen Anıtkabir gezisi

-Tarihi daha sonra belirlenecek, 65 yaş üstü üyeleri için Yunanistan Batı Trakya gezisi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz