Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar YUNANİSTAN’DAKİ GREV KUŞADASI’NA YARADI

YUNANİSTAN’DAKİ GREV KUŞADASI’NA YARADI

9
0

Yunanistan’da, AB ve IMF’den tahsis edilen kredi karşılığında hükümetin almayı taahhüt ettiği 13,5 milyar avroluk kemer sıkma önlemlerinin parlamentoda görüşülmesi öncesi dün başlayan genel grev, Kuşadası Limanı’na yaradı.

İspanya’nın Barcelona kentinden hareket eden ABD kruvaziyeri “Splendour Of The Seas”, uğrak noktaları arasında Atina’nın da bulunduğu son Akdeniz turunda, Yunanistan’daki genel grev nedeniyle rotasını değiştirerek, çoğunluğu ABD vatandaşı 2 bin 71 yolcusuyla birlikte Kuşadası Limanı’na yanaştı.

Atina yerine Kuşadası’na gelen ABD’li turistlerin bir bölümü Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi’ne düzenlenen turlara katılırken bir bölümü ise Kuşadası şehir merkezinde kalarak alışveriş yapmayı tercih etti.

Kruvaziyerin Türkiye acentesi İstanbul Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Adnan Tuncay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan’daki grev nedeniyle “Splendour Of The Seas” kruvaziyerinin rotasını Kuşadası’na çevirmesinin, Türk turizmi açısından sevindirici olduğunu ifade etti.

Rota değişikliği ile birlikte Kuşadası Limanı’na, daha önce planladıkları tur sayısını da aşmış olduklarını dile getiren Tuncay, aynı kruvaziyerin 14 Kasım’da daha önce planlanan bir başka tur kapsamında yeniden Kuşadası’na geleceğini sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz