Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar YUNANİSTAN’DA EMEKLİ MAAŞI SKANDALI

YUNANİSTAN’DA EMEKLİ MAAŞI SKANDALI

12
0

Yunanistan’da kamu harcamalarındaki israfın önlenmesi amacıyla yapılan emekli sayımında, var olmayan 150 bin kişiye emekli maaşı ödendiği tespit edildi.

Ekonomik krizle mücadele eden Yunanistan’da kamu harcamalarındaki israfın önlenmesi amacıyla yapılan emekli sayımında, var olmayan 150 bin kişiye emekli maaşı ödendiği tespit edildi.

Yunanistan sosyal sigorta kurumu İKA tarafından gerçekleştirilen sayımda var olmayan 150 bin kişiye emekli maaşı ödendiği, ayrıca İKA’nın sosyal dayanışma kasasından her ay yardım amaçlı ek ödeme yapıldığı belirlenen 100 bin kişinin de aslında var olmadığı ortaya çıktı.

Çalışma Bakanlığı ve İKA idaresi, sayımda bulunamayan emeklilerin 21 Ekim’e kadar ortaya çıkmamaları durumunda, bunlara ödenen maaşların ve yardımların kesileceğini açıkladı. İKA Başkanı Robertos Spiropulos, ilgili kişilerin bildirimde bulunmamaları halinde kendilerine haksız yere ödenen maaşlar için cezai kovuşturma da başlatılacağını belirtti.

Bu arada, Yunanistan’da sayıları 1,2 milyonu bulan çiftçi emeklileri için de sayım başlatıldığı bildirildi. İsviçre’de hesabı bulunan 2 bin kişinin listesi kayboldu.

PASOK lideri eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos, bir süre önce yaptığı açıklamada, Yunanistan’da kendilerini yoksul gösteren ve vergi beyannamelerinde yıllık gelirlerini az bildiren çok sayıda Yunan’ın İsviçre bankalarında 5 milyar avronun üstünde paraları bulunduğunun tespit edildiğini açıklamıştı. Venizelos, Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2009 yılında 20 bin avronun altında yıllık gelir bildiren 3 bin 718 Yunan vatandaşının İsviçre bankalarında toplam 5,4 milyar yatırımları bulunduğunun belirlendiğini açıklamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz