Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ÜLKEMİZDEKİ KRİZ AYVALIK’I DA ETKİLEDİ

ÜLKEMİZDEKİ KRİZ AYVALIK’I DA ETKİLEDİ

9
0

Türkiye’deki Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Yunanistan’da yaşanan ağır ekonomik kriz sebebiyle hudut kapısından geçişlerde ortalama 20 bin kişilik bir gerileme olduğu öğrenildi.

Ayvalık-Midilli arasındaki gidiş geliş hatlarında yerini alan Turyol ve ilçenin en eski deniz turizm firmalarından biri olan Jale firmasının bu yılın Ocak ayından bu yana 30 bin 207 yolcu taşıdıkları kaydedilirken, geçtiğimiz yıl sonu itibariyle 51 bin 568 yolcunun giriş çıkış yaptığı hudut kapısı ve limandan geçişlerde ortalama 20 bin kişilik bir gerileme oldu.

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, hudut deniz kapısı binasının Yunanistan’dan deniz yoluyla ilçeye gelenlerin sayısında önemli artışa yol açtığını söyledi. Türközen, “Ayvalık’a Ocak ayından bu yana Jale firması tarafından 19 bin 350 yolcu, 579 araç ve 115 motosiklet taşındı. Jale firması Hazirandan bu yana da 18 otobüs ile Yunanistan’dan deniz yoluyla yolcu taşıdı. Ocak ayından bu yana Turyol firması ise 10 bin 857 yolcu taşırken, 293 araç 23 motosiklet girişini sağladı.Yılbaşından bu yana toplam 30 bin 207 yolcu taşınırken, Ayvalık’a gelenlerin yüzde 80’ini Yunanlı turistler geri kalanı ise Yunanistan’a ziyaret için gelerek ülkemize deniz yoluyla geçiş yapan turşstlerden oluştu” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz