Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar TÜRK BAŞKAN YUNAN TELEVİZYONU ARACILIĞIYLA BARIŞ MESAJI VERDİ

TÜRK BAŞKAN YUNAN TELEVİZYONU ARACILIĞIYLA BARIŞ MESAJI VERDİ

10
0

İzmir Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Yunanistan’ın ulusal televizyon kanalına röportaj verdi. Başkan Şenol, bir soruya “Benim için İngiliz, Alman, Fransız yoktur. Dini, dili, rengi, ırkı ne olursa olsun insan, sadece insandır. Ben insana bu şekilde yaklaşırım, yaşam felsefem böyledir” diye karşılık verdi.

Vasilis Tsartsanis ve Theodoros Kalesis isimli muhabir ve kameramanı makamında kabul eden Şenol, Gaziemir’in 1922 yılından önce Rumların yoğun yaşadığı bir bölge olduğunu hatırlattı. Mübadeleyle iki ülkede yaşayan Türk ve Rumların yer değiştirdiğini söyleyen Şenol, iki halkın ortak bir tarih ve kültüre sahip olduğunu şöyle dile getirdi: “Tarihi aynı, kültürü aynı, acıları aynı olan iki halkın düşman olması için bir sebep yok.”

Şenol, göreve geldikten sonra tarihe sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için özel çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “Sanatın kültürler arasında ortak bir dil olduğuna inanıyorum. Ailesinin kökleri Gaziemir’de Haris Alexiou’nun adını ilçemizde bir sokağa vererek iki ülke arasında dostluk köprüsü kurmuş olduk.”

Bu yıl 15’incisini düzenledikleri Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını da vurgulayan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerini yok edilmesi, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında çocukların rolü çok büyüktür. Bu yüzden çocuklara barış ve dostluk kavramı tam olarak öğretilmelidir.” Şenol, röportaj sonrasında Yunanlı gazetecilere belediyenin dünya barışı adına yapmış olduğu faaliyetleri gösteren kitap, dergi, fotoğraf ve basında çıkan haberlerin yer aldığı birer hediye paketi verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz