Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSKEÇE’DE TÜRK MEZARLIĞI ÜZERİNE SU DEPOSU

İSKEÇE’DE TÜRK MEZARLIĞI ÜZERİNE SU DEPOSU

19
0

 

İskeçe Ahren Mahallesinde eski mezarlık üstüne su deposu yapılıyor.

İskeçe belediyesi şehrin su ihtiyacını karşılamak için İskeçe’nin Ahren Mahallesinde bulunan ve Türk Azınlığa ait şu an kullanılmayan bir mezarlığın üzerine yeni bir su deposu inşa ediyor. Belediye’nin iş makineleri mezarlığın olduğu bölgeye girerek kazı çalışmaları yapmış ve kazı çalışmaları yaparken eski mezarlıktaki kemiklerin sağa sola savrulduğu görülüyor.

Mezarlığa giden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, D.M.T. Eyalet Başkanlığı’nda İskeçe bölgesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerinden Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, “İskeçe Belediyesinde Eşitlik Listesi” başkanı Hüseyin Ahmetoğlu çalışmaları yakından inceledi.

TRT ve Birlik gazetesine yönelik olay yerinde açıklamalarda bulunan Müftü Ahmet Mete ve İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, şunları söyledi:

 

MÜFTÜ AHMET METE: “YUNAN DEVLETİNİN OYNADIĞI OYUNU VE KOYDUĞU İNSANLARIN NE İŞE YARADIĞINI HEP BİRLİKTE GÖRÜYORUZ.”

 

 

“Şimdi, burası iki dönümlük bu mahallenin eski mezarlığıdır. Hatta musalla taşı şu an bizim arkamızda kalmaktadır. Yunan devletinin yeni icratlarından bir tanesi. Okullarımız gidiyor, herşeyimiz giderken mezarlığımızda okullarla beraber gitsin, öğrencilerimizle beraber gitsin diye herhalde düşünülüyor. Gördüğünüz gibi dedelerimizin kemikleri sızlıyor şu anda ve bir hareket bekliyor.

Biz burada Milletvekilimizle Bölge Genel Sekreteri başkanı Yardımcımızla ve Eşitlik Listesi başkanımızla birlikte incelemelerde bulunuyoruz. Hemen durmasını istiyoruz.

Bu mahallenin birde mezarlık sorunu var. Mezarlık diye burası tahsis edilmesi gerekirken veya yenilenmesi gerekirken, malesef bir su deposu haline getiriliyor ve dedelerimizin mezarları üzerine taşlar topraklar yığılıyor.

Bu konu ile alakalı benim aldığım duyuma göre, belediye başkan yardımcılarına bu konu aktarılmış ve Vakıf başkanının izin verdiği, yani devlet tarafından tayin edilen cemaat başkanının izin verdiği ve bu adamı biliyorsunuz, daha önceleri vakıf yerini yine vermişti ve yine bu yeri ve mezarlıklarımızı vermekte. Yunan devletinin oynadığı oyunu ve koyduğu insanların ne işe yaradığını hep birlikte görüyoruz.”

 

ÇETİN MANDACI: “AZINLIĞA DARBE ÜSTÜNE DARBE VURULUYOR”

“Tabii ki görmüş olduğumuz tablo çok çok üzücü. Bir kez daha Azınlığın kendisine ait Vakıf mallarının idare edememesinin neticesini ortada olduğunu görmekteyiz. Atanmış kişilerin ecdadımızın bizlere bırakmış olduğu mezarlıkların, vakıf mallarının ne duruma geldiğinin en önemli kanıtı bu. Tabii bu olay seçimler öncesi başlamıştı. O zaman yine müdahale edildi belediye başkanına ve yardımcılarına, olay durdu. Ama seçimlerden sonra bakıyoruz ki yine bu iş alevlendi. Kesinlikle buraya bunun kurulması mümkün değil. Bugün bunu gördük. Zaten birkaç günden beri okullarımızın kapatılmasıyla ilgili kampanya devam etmekte. Demek ki Azınlığa her geçen gün darbe üstüne darbe her geçen gün vurulmaya devam etmektedir. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekli girişimleri yaptık ve yarında yine yapacağız. Cezalıları kimse mutlaka cezalarını çekecek.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz