Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar SELANİK İLE İZMİR ODALARI KARDEŞ OLDU

SELANİK İLE İZMİR ODALARI KARDEŞ OLDU

27
0

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitrios Simeonidis, iki oda arasında Kardeş Oda Anlaşması imzaladı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitrios Simeonidis, iki oda arasında Kardeş Oda Anlaşması imzaladı. Selanik merkezli Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası, İTO’nun Yunanistan’dan 6’ıncı, genelde 69’uncu kardeş odası oldu.

“İTO ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz”

Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Dimitrios Simeonidis, Kardeş Oda Anlaşması için İTO’ya yaptığı ziyarette, 2009 yılında, Selanik’te kurulan Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası’nın, aktif olarak 146 üyesi olduğunu söyledi. Yunanlı şirketlerin yanı sıra Türkiye tarafından da Ziraat Bankası, thy, Çorlu TSO, Zaimoglu Shipping ve Acıbadem Sağlık Grubu gibi üyeleri olduğunu belirten Simeonidis, Türk ve Yunan işadamları arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişimine katkı koymaya çalıştıklarını söyledi. Simeonidis, “Amacımız iki ülke ile bölgemiz ve Türkiye arasındaki ticareti, işbirliğini ve ikili özel ortak yatırımları desteklemek. Bu anlamda üyelerimiz için yatırım, ticaret ve sanayi konularında danışman görevi görerek, karşılaşabilecekleri problemlerin çözümü için destek veriyoruz. İki ülkeden aynı sektörde firmaları buluşturan ikili seminerler ve etkinlikler düzenliyoruz” dedi. Simeonidis, İTO’nun ve Ekrem Demirtaş’ın iki ülke ilişkilerinin gelişimi konusundaki çabalarının bütün Yunanistan tarafından bilindiğini belirterek, “Bu nedenle imzalanan bu anlaşma bizim için daha da anlamlı ve önemli. İTO ile işbirliği yapmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

“SELANİK İLE KARDEŞ OLMAK DAHA DA ANLAMLI”

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise 22 yıldır Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin geliştirilmesi için çalıştığını belirterek, it dalaşı yaşanan günlerden 5 milyar dolara dayanan dış ticaretin olduğu günlere gelindiğini söylendi. Demirtaş, “Ama potansiyelimiz çok daha fazla. Ekonomik krizler bizi zaman zaman yavaşlatsa da en az 10 milyar dolara ulaşabilecek potansiyelimiz var” dedi. Bu amaçla gerek Yunan Adaları gerekse anakara da ki oda ve diğer kuruluşlarla işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Demirtaş, Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası’nın Yunanistan’daki 6. kardeş oda, toplamda ise 69’uncu kardeş odası olduğunu söyledi. Demirtaş, “Kuzey Yunanistan Yunan – Türk Ticaret Odası’nın merkezinin Selanik olması bizim için bu kardeşliği daha anlamlı kılıyor çünkü Selanik bizim için her zaman farklı ve önemli bir kent olmuştur. Her şeyden önce Büyük Atatürk’ün doğduğu kent. Diğer yandan Selanik, İzmir’e her şeyi ile çok benzeyen bir kent. Bu iki kentte faaliyet gösteren Odalar olarak, yeni işbirliği anlaşması ile üyelerimizi bir araya getirip, yeni işbirlikleri, yeni ortaklıklar için çalışacağız. Kardeş Oda anlaşmamızın, yeni fırsatlar yaratacağına inanıyorum” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz