Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SAMARAS’TAN DOLAPHAN CAMİİ CEZASINA SÖZ, “KALDIRACAĞIM”

SAMARAS’TAN DOLAPHAN CAMİİ CEZASINA SÖZ, “KALDIRACAĞIM”

17
0

Yeni Demokrasi (Nea Dimokratia) Partisi başkanı Andonis Samaras’tan Dolaphan köyü Camisine konulan cezanın kaldırılması için söz verdiği belirtiliyor. Batı Trakya gezisi kapsamında İskeçe’nin dağlık kolundaki Dolaphan’ı ziyaret eden ana muhalefet partisi lideri Andonis Samaras, köylülerle kahvehanede sohbet ettiği sırada, camiye konulan astronomik para cezasının kaldırılması için köylülere söz verdiği belirtiliyor.

Birlik gazetesinin Samaras’ın ziyareti ile alakalı Dolaphan’daki kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre Samaras’ın, “camiye verilen cezayı biliyorum. Pazartesi günü Atina’ya gider gitmez ilk işim yasa değişikliği ile alakalı bir çalışmanın yapılmasını önereceğim ve camiye verilen yüksek para cezasının asgariye düşürülmesi, hatta ve hatta kaldırılması için uğraş vereceğim. Ayrıca caminin inşaatının devam etmesi içinde gerekli çalışmayı yapacağım” dediği belirtiliyor.

 

ND DOLAPHAN’A BÜRO AÇACAK

Samaras’ın Dolaphan ziyaretinde ele alınan bir başka konu da partisinin bürolarının bulunmaması. Yine Samaras’a çok yakın çevrelerden aldığımız bilgilere göre, Samaras Dolaphan ziyareti sırasında Dolaphan’da bulunan PASOK Partisinin bürolarını görünce, “bizim partimizin burada bürosu yok mu? Neden açılmamış? Paskalya bayramı sonrası Dolaphan’a derhal büromuzu açalım.

Burada bu kadar sıcak ilgi göreceğimi beklemiyordum. Bana Atina’da bu ziyaretimle alakalı başka şeylerin yaşanabileceğini söylediler ancak hiçte anlatılanlar gibi değil. Bu insanların bu kadar samimi ve sıçak olduklarını bilmiyordum” dediği belirtiliyor.

 

“AZINLIKTAN İKİ MİLLETVEKİLİ İSTİYORUM”

Yine aynı kaynaklarımızdan elde ettiğimiz bilgilere göre, Samaras’ın, İskeçe ve Rodop ilinden önümüzdeki Parlamento seçimlerinde Azınlıktan nasıl nasıl birer Milletvekilinin seçilmesini ısrarla istediği belirtilirken, yeni fikir ve çağdaş düşünce kapsamında partiyi geleceğe taşımak isteyen Samaras, özellikle Azınlıktan milletvekili adayı olarak alınacak olan kişilerin Üniversite eğitimi almış kişilerden olmasına büyük özen göstereceğini ifade ettiği belirtiliyor.

Bu çerçevede Samaras’ın İskeçe’de Avukatlık yapan bir Azınlık mensubu ile görüştüğü ve kendisine teklif edildiği ancak gencin buna henüz sıcak bakmadığı da belirtiliyor.

Samaras’ın yakın gelecekte yine Batı Trakya’yı ziyaret edeceği ve daha uzun kalacağıda iddia ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz