Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LAMBRİNİDİS: “ÜLKEMİZ KARASULARINI GENİŞLETME HAKKINA SAHİPTİR”

LAMBRİNİDİS: “ÜLKEMİZ KARASULARINI GENİŞLETME HAKKINA SAHİPTİR”

18
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis, Yunanistan’ın karasularını genişletme hakkına sahip olduğunu ileri sürdü.

Deniz Bölükbaşı’nın kitabına yönelik basın toplantısında dile getirdiği konulardan birtanesi de Yunanistan’ın tek taraflı karasularını genişletme hakkının bulunduğunu savundu. Lambrinidis, “ülkemiz uygun gördüğü halllerde karasularını genişletme hakkına sahiptir. Hiç bir Yunan hükümeti böyle bir anlaşma yapmamıştır. Türkiye ile istikşafi görüşmelerin konusu kıta sahanlığına çözüm bulmaktır. Atina müzakerelerin gizliliğine saygılıdır ve çözüm bulunamaması halinde Lahey Mahkemesine gidilmesi taraftarıdır.” İfadelerine yer verdi.

Lambrinidis, herhangi bir parti veya siyasetçinin vatanseverliliğinden şüphe edilmeyi kabul etmediğini vurgulayarak tüm partileri bu tür konularda tek yumruk olmaya davet etti.

 

Dışişleri Bakanı Lambrinidis 12 Ağustos Cuma günü Gökçeada’yı (İmvros) ziyaret edecek. Ziyaretin amacı kutsal rahipliğin 50. yılı ve Patrik Vartolomeos’un Patriklik sıffatının 20. yılı dolayısyla gerçekleşeceği belirtiliyor.

    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz