Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’NİN KARDEŞİ OSMANGAZİ OLDU

KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’NİN KARDEŞİ OSMANGAZİ OLDU

12
0

Kozlukebir Belediyesi’nin kardeşi Bursa’nın Osmangazi Belediyesi oldu. İki Belediyenin kardeşliği resmiyet kazandı. İki belediye arsında kardeşlik için ön protokoller Bursa’da imzalandı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile “kardeşlik protokolü” imzaladı. Osmangazi Belediyesi olarak Balkanlarla sürekli diyalog içinde olduklarını dile getiren Başkan Dündar, bu protokolün iyi ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Mustafa Dündar’ın memleketi olan Yunanistan’ın Rodop Bölgesi Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ile beraberindeki heyet Osmangazi Belediyesi tarafından sürdürülen projeleri incelemek üzere geldikleri Bursa’da, Başkan Dündar’ın konuğu oldu. Başkan Dündar’la bir araya gelen konuk Başkan Şerif, iki belediyenin kardeş olması için iki belediye meclisi tarafından alınan kararlar doğrultusunda protokol imzaladı.

 

Dündar: “İki ülke arasındaki yakın ilişkiler de kardeşliğimizin gelişmesine katkı sağladı”

 

Protokole imzaların atılmasının ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, anlaşma” ile teknik, kültürel ve sosyal açıdan iki belediye arasında önemli paylaşımlar olacağını söyledi. “Kardeşliğimiz çerçevesinde projeler olacak. Bilgi paylaşımı ve sosyal projeler yapılacak. Karşılıklı ziyaretlerle dostluğumuz ve işbirliğimiz gelişecek” diyen Başkan Dündar, “Kardeşlik projesinin asıl temelinde, Kozlukebir’in benim memleketim olması, doğduğum belediyenin olması bu kardeşliğin yapılmasında önemli etken oldu. Belediye başkanı da benimle aynı köyden bu vesileyle belediyelerin dışında halklar arasında da kardeşliğin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. İki ülke arasındaki yakın ilişkiler de kardeşliğimizin gelişmesine katkı sağladı. Umuyorum bu ilişkiler artarak devam edecek” diye konuştu.

 

İbrahim Şerif: “İki belediye olarak birbirimize destek vereceğiz”

 

Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif de, aynı köyden iki belediye başkanı olarak kardeşlik ilişkilerine imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. Osmangazi Belediyesi’nin kendilerini kabul etmesinin gurur verici olduğunu anlatan Şerif, “İki belediye olarak birbirimize destek vereceğiz. Destek olacağız. Projelerimizi paylaşacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz