Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar BATI TRAKYA KÜÇÜK MÜSELİMKÖYDE ÖĞRETMENLİK YAPTI

BATI TRAKYA KÜÇÜK MÜSELİMKÖYDE ÖĞRETMENLİK YAPTI

18
0

Gazeteci Ünal Türkeş (75) Güzelbahçedeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Uzun yıllar İzmir’deki çeşitli gazetelerde çalışan Gazeteci Ünal Türkeş’in cenazesi, bugün Güzelbahçe Atatürk mahallesindeki Merkez camisinde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Yaka mahallesindeki Güzelbahçe mezarlığına defnedilecek.

Sahavet Türkeş ile evli olan Ünal Türkeş, üç çocuk babasıydı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu ifade ederek, ”İzmir’in çok kıymetli eğitimcisi, gazetecisi, üyemiz Ünal Türkeş, Güzelbahçe’de yaşama gözlerini yumdu. Onun adına Güzelbahçe Belediyesi bir park hazırlamıştı, birlikte açılışını yapacaktık, nasip olmadı. Mekanı cennet olsun”

1937 yılında Nazilli’de doğan Türkeş, 1956 yılında Ortaklar Köy Enstitüsü’nü bitirdi. 1960 yılında Denizli Gazetesi’nde mesleğe başlayan Türkeş, Aydın’da Hüraydın, Kıroba ve Mücadele gazetelerinde ”Eğitim Köşesi” yazarlığı yaptı. Aynı zamanda öğretmenlik mesleğini de sürdüren Türkeş, Demokrat İzmir Gazetesi’nin Aydın muhabirliğini üstlendi.

Türkeş, 1965 yılında Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı 61 ilde yaptığı seçim ve değerlendirme sonunda Gümülcine’nin Şapçı kazası, Küçük Müsellim Köyü’ne Türkiye Öğretmeni olarak gitti.

Demokrat İzmir Gazetesi’nde yayınlanan çeşitli yazılarını daha sonra kitap haline getiren Türkeş, Ege Ekspres ve Yeni Asır gazetelerinde 30 yıl çalıştı. Sağlık sorunları nedeniyle emekli olan Türkeş, İzmir Egemenlik ve İzmir Objektif gazetelerinde köşe yazarlığı ve eğitim danışmanlığı da yapmıştı.

İzmir gazeteciler cemiyeti üyesi olan Türkeş, sürekli sarı basın kartı sahibiydi.

Birlik gazetesi olarak öğretmenimiz Gazeteci merhum Ünal Türkeş’in vefatını büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Batı Trakya’mızın eğitim ordusu içinde görev yapmış öğretmenimizin mekanı Cennet olsun. Yakınlarına başsağlığı ve rahmet diliyoruz.

Birlik Gazetesi

Genel Yayın Yönetmeni

AVRUPA Gazeteciler Derneği

Yunanistan Temsilcisi

İlhan Tahsin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz