Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAKEŞ YANAKİDİS ZİYARETİNDEN UMDUĞUNU BULAMADI

BAKEŞ YANAKİDİS ZİYARETİNDEN UMDUĞUNU BULAMADI

29
0

Batı Trakya Azınlığı Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) yöneticileri, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis’le görüştü. BAKEŞ bu ziyaretten umduğunu bulamadı.

BAKEŞ Azınlık Ortaokulu dedi, Aris Yannakidis ise Devlet okulu ısrarını sürdürdü. Böylece son döneme her geçen gün Azınlıkla ipleri koparmaya devam eden Yiannakidis, Azınlığın önemli bir talebine karşın bir kez daha olumsuz cevap verdi.

BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza, yönetim ve denetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, 29 Temmuz Cuma günü Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis’i makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren göreşmede BAKEŞ yöneticileri Eyalet Başkanı Yannakidis’e, çalışmaları ve şirketin gerek İskeçe gerekse Gümülcine’ye yönelik okul projeleri sırasında karşılaştığı bazı bürokratik sorunlar hakkında bilgi verdi.

Eski Sirkeli Belediyesi’nin Domruköy’deki bir arsasını BAKEŞ’e azınlık ortaokulu inşa etmesi için bağışladığı ancak, Sirkeli Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararların atanmış eski Bölge Genel sekreterlerinden iade edildiğini Aris Yannakidis’e anlatan BAKEŞ yöneticileri, azınlığın eğitim ve kültürüne hizmet etmek için kurulmuş olan BAKEŞ’in bölgede azınlık ortaokulu kurma projesi dosyasını yeniden açacağını ve bu projeyi hayata geçirmek için çalışacağını söyledi.

 

YANNAKİDİS: “DEVLET OKULU KURULMASINDAN YANAYIM”

 

Bölgede bir devlet ortaokulunun kurulmasından yana olduğunu beyan eden Aris Yannakidis, belediyelerin aldığı bütün kararların, İdari Genel Sekreterliğe gönderildiğini, orada onaylandığını veya red edildiğini, dolayısıyla kendisinin bu konuda yetkili ve sorumlu olmadığını ifade etti.

BAKEŞ’in çalışmalarını yakından takip ettiğini beyan eden Eyalet Başkanı Yannakidis, uzun yıllardan beri bölgede yöneticilik yaptığını, bölgenin ihtiyaçlarını ve sorunlarını iyi bildiğini ve bunların çözümlenmesi için ayırım yapmadan çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

CEMİL KABZA: “BİZ DOSYAYI AÇACAĞIZ”

BAKEŞ Başkanı Cemil Kabza ise Yannakidis’e “Siz, bizimle azınlık ortaokulunun kurulması konusunda hemfikir olmayabilirsiniz. Ancak biz BAKEŞ yönetim kurulu olarak azınlık ortaokulunun kurulması için bu dosyayı yeniden açma niyetindeyiz. Bugüne kadar çeşitli yönetim kademelerinde hep sizinle karşılaştık. Zaman zaman işbirliğimiz oldu. Bundan sonraki aşamada da iyi niyet ve karşılıklı hoşgörü çerçevesinde işbirliğimizin devam edeceğine inanıyoruz. Biz sizinle ister AB, ister yerel bazda olsun, ciddi, büyük bir projeye birlikte imza atmak istiyoruz. Artık büyük bir projenin bir azınlık kuruluşu ile yapılması için uygun zaman ve zeminin olduğuna inanıyorum.” dedi.

BAKEŞ yönetim ve denetim kurulu üyelerinin Eyalet Başkanı Aris Yannakidis’le gerçekleştirdiği görüşmede, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah ve hukuk danışmanı Av. Ahmet Kara da hazır bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz