Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİK’TE “YEDİ KULE” VE “BEY HAMAMI” SERGİLERE AÇILIYOR

SELANİK’TE “YEDİ KULE” VE “BEY HAMAMI” SERGİLERE AÇILIYOR

23
0

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Selanik’te inşa edilen Yunanistan’da en büyük hamam olma özelliğini taşıyan “Bey Hamamı” ( Loutra Paradisos) ve Selanik şehrinin Kuzey Batısında bulunan “Yedi Kule” (Eptapirgio) zindanları sergilerin düzenlenmesi için kullanıma açılıyor.

 

1444 yılında Sultan II. Murat tarafından yaptırılan “Bey Hamamı” aynı zamanda Balkanlar’ın en büyük hamamı olma özelliğini de taşıyor. Hamam kadınlar ve erkekler bölümü olmak üzere iki kısıma ayrılıyor ve duvarlarındaki süslemelerle zengin bir görüntüye sahip. 1968 yılına kadar hamam olarak hizmet veren yapı 1972 yılında Arkeoloji Müdürlüğüne geçti.

 

Hamam, “3. Bienale Modern Sanat” sergisi ile kapılarını 1 Eylül’de izleyicilerine açacak. Sergi 18 Eylül tarihine kadar açık kalacak. “3. Bienale Modern Sanat” sergisinin bir diğer adlandırılması (Eski Kesişmeler-make it new) olduğu ifade ediliyor.

 

Buna paralel olarak “5 Değişik Selanik Müzeleri Hareketi” (5M) üyeleri tarafından çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği belirtiliyor. Bilindiği üzere bu hareketin içinde yer alan müzeler, “Selanik Arkeoloji Müzesi”, “Bizans Kültürü Müzesi”, “Aristotelio Üniversitesi Sanat Vakfı”, “Makedonya Modern Sanat Müzesi” ve aynı zamanda bu kuruluşun önderliğini yapan “Devlet Modern Sanat Müzesi” yer alıyor.

 

Gerçekleştirilecek olan bu ilk serginin programında, 5M Hareketi müzelerideki eserlerin sergilenmesi, Genç Sanatçılar Uluslararası Çalıştayı “Domino”, “Performans” festivali ve birde sempozyum yer alıyor. “Yamaç ve Uçurum” isimli sempozyumda ellinin üzerinde sanatçının eserleri sergilenecek.    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz