Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ATİNA’DA ÜÇ DİNİN MENSUPLARI İFTARDA BULUŞTU

ATİNA’DA ÜÇ DİNİN MENSUPLARI İFTARDA BULUŞTU

24
0

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan Müslümanların, Atina Ledra Marriott Otel’de verdikleri geleneksel iftar yemeği, bu yıl da üç semavi dinin temsilcilerini bir araya getirdi.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yaşayan Müslümanların, Atina Ledra Marriott Otel’de verdikleri geleneksel iftar yemeği, bu yıl da üç semavi dinin temsilcilerini bir araya getirdi. Yemeğe; Atinalı Müslümanların yanı sıra siyaset ve sanat dünyasından isimler ile farklı kültür ve milletlerden davetliler katıldı.

Atinalı Müslümanlar, düzenledikleri iftar yemeğinde Yunan toplumunun farklı kesimlerini bir araya getirmeyi başardı. İftar yemeğinde barış, sevgi ve diyalog mesajları verildi. Gecenin ev sahipliğini yapan Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elghandour, iftar yemeğine iştirak edenlere teşekkür etti. Naim Elgandour, duygularını şu ifadelerle dile getirdi: “Her yıl olduğu gibi bu yıl da burada toplandık. Bütün Yunanlar arasında bir barış ve sevgi atmosferi meydana getirmeyi amaçlıyoruz. Sizin de gördüğünüz gibi burada Müslüman, Hıristiyan ve Musevi dinlerinin temsilcileri var. Böyle olmalı. Evet farklılıklarımız var. Ancak birlikte işbirliği yaparak ve barış içerisinde yaşayabiliriz.”

Yunanistan Kilisesi lideri ve Atina Başpiskoposu İeronimos’u temsilen iftara katılan Göçmenler ve Geri Gönderilenler Destek Merkezi Müdürü Başpeder Timotheos Antheos, “Yunanistan’daki Müslümanların Ramazan ayrını tebrik ediyorum. Onlara kişisel ve ailevi sağlık, mutluluk ve barış dolu yarınlar diliyorum” dedi. “Hep birlikte yaşadığımız ülke ve halkların barış ve refahı için mücadele etmeliyiz” temennisini dile getiren Başpeder Antheos, dinler arası diyaloga ilişkin ise şunları söyledi: “Dinler ve kültürler arası diyalog, Patrik Bartolomeos‘un uhdesinde ve gözetimi altında devam ediyor. Bütün Ortodoks Kiliseler işbirliği yaparak bu çabaya katılıyor. Böylece farklı din ve kültürlerden insanlarla bir yandan bizi birleştiren unsurlar gelişebilsin, öte yandan bizi ayıran konular ise bertaraf edilsin istiyoruz. Birbirimize karşı sevgi ile mukabelede bulunabilme adına bunu gerçekleştiriyoruz.”

İFTAR PROGRAMI

Atina Ledra Marriott Otel’de verilen iftar yemeği, misafirlerin karşılanmasıyla başladı. Okunan akşam ezanıyla açılan oruçların ardından salonun bir köşesinde cemaatle akşam namazı kılındı. Namazın ardından Müslümanlar, Ortodoks Hıristiyan ve Musevilerin de bulunduğu davetlilerle birlikte iftar yemeği yedi. Farklı kültür ve millerden insanların katıldığı iftar yemeğinde davetliler, hoşgörü, kaynaşma ve diyalog ortamı kurulmasına fırsat verenlere teşekkür ederek programdan mutlu şekilde ayrıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz