Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ALMANYA’DA BATI TRAKYA DERNEKLERİ ARASINDA PARÇALANMA BAŞLADI!

ALMANYA’DA BATI TRAKYA DERNEKLERİ ARASINDA PARÇALANMA BAŞLADI!

25
0

Almanya’da Batı Trakya Dernekleri arasında parçalanma başladı. Bazı dernekler Olağan Genel Kurul toplantısını terkederek ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na tepki gösterdi ve aynı zamanda ikinci bir Federasyon sesleri de yükselmeye başladı.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 14 Mayıs 2016 tarihinde Almanyanın Giessen şehrinde Tüzük değişikliği için Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

ABTTF içinde son yıllarda yaşanan tartışmaları bu tüzük değişikliğinin daha da tetikliyeceğini ifade eden bazı ABTTF yöneticileri ve dernek başkanları, Genel Kurulu öncesinde Başkan Habipoğlu’nu bütün çabalarına rağmen ikna edemediği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre, tek adamlılığa ve bu tüzüğün içeriğine karşı çıkan dernek başkanları ve delegeleri Genel Kurul salonunu terk ederek Habiboğluna tepki gösterdiler. Bir çok dernek Başkanı ABTTF’den ayrılmanın ve şu an 12 dernek birleşerek en kısa zamanda alternatif bir çatının kurulabileceğinin sinyalini verdiler. Genel kurulu terk eden dernekler ve ABTTF Başkan Yardımcılarının isimleri, şöyle:

Homburg, Kelsterbach, Stutgart, Schweinfurt, Schwabach, Feuchtwangen, Gütersloh, Höchst, ABTTF Başkan Yardımcıları Hasan Hasanoğlu, İbrahim Yusuf ve Ekrem Bülent.

Münih, Espelkam, Hanover, Lauf, Fürth, Witten, Herzogenaurach, Ingiltere Londra, Lipstadt derneklerinin ise toplantıya katılmadığı bildirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz