Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF: T.C. BAŞKONSOLOSU İLHAN ŞENER’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

ABTTF: T.C. BAŞKONSOLOSU İLHAN ŞENER’E YAPILAN SALDIRIYI KINADI

15
0

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’e yapılan saldırıyı kınadı. Başkan Habipoğlu, “Ülkede yaşayan farklı dil, din veya etnik kökene sahip gruplara karşı şiddet içeren eylemler dahil sözlü ve fiziksel saldırılarda bulunan Altın Şafak Partisi destekçileri bugün polisin dahi müdahale etmekte zorlandığı bir boyuta ulaşmış durumdadır.” diyerek konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Altın Şafak destekçileri Gümülcine Başkonsolosu’nun makam aracına saldırdı.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu: T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, Yunan Hükümeti’ni Altın Şafak konusunda acilen önlem almaya çağırıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Kavala Belediye Başkanı Konstantinos Simiçis’i ziyareti sırasında makam aracında aşırı sağcı Altın Şafak Partisi’nin saldırısına uğradı. Saldırıda Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içeren sloganlar atan Altın Şafak grubundan birkaç kişi makam aracına yumruk ve tekmelerle saldırdılar, makam aracının ön camını kirlettiler.

Türk televizyonu NTV’ye yaptığı açıklamada Başkonsolos Osman İlhan Şener, Kavala Belediyesi basın bürosunun ziyareti duyurması dolayısı ile Altın Şafak’ın bu ziyaretten haberi olduğunu söyledi. Başkonsolos, şehre girdiklerinde polis tarafından durdurulduklarını ve polisten belediye binası önünde Altın Şafak destekçilerinin toplandıklarını öğrendiklerini belirtti. Belediye binasına geldiklerinde sloganlarla karşılaştıklarını söyleyen Başkonsolos, belediyede bir saat süren görüşme sırasında da protestoların devam ettiğini ifade etti. Başkonsolos, binadan çıkacakları sırada polisin protestocu kişilerin sayısının artması nedeni ile destek ekip istediklerini ve ek kuvvet gelene kadar belediye binasında beklediklerini söyledi. Başkonsolos, makam aracına bindikten sonra birkaç kişinin yumruk ve tekmelerle araca saldırdıklarını söyledi.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “ABTTF Yönetim Kurulu olarak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ülkede yaşayan farklı dil, din veya etnik kökene sahip gruplara karşı şiddet içeren eylemler dahil sözlü ve fiziksel saldırılarda bulunan Altın Şafak Partisi destekçileri bugün polisin dahi müdahale etmekte zorlandığı bir boyuta ulaşmış durumdadır. Gittikçe büyüyen bu tehdit karşısında Yunan Hükümeti acilen bir önlem almalı, partinin kapatılması dahil tüm seçenekleri ciddiyetle ele almalıdır.” açıklamasında bulundu.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz