Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar ABTTF KENT ÜNIVERSİTESİ BRÜKSEL KAMPÜSÜ’NDE BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NIN SORUNLARI HAKKINDA BİR...

ABTTF KENT ÜNIVERSİTESİ BRÜKSEL KAMPÜSÜ’NDE BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NIN SORUNLARI HAKKINDA BİR SUNUM YAPTI

10
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu üyesi Seyhan Sarıca, 9 Kasım 2012 tarihinde, bugün, Kent Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Okulu’nda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunları konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Kent Üniversitesi’nde “Kimlik, Devlet ve Aidiyet” konusunda ders veren Avrupa Parlamentosu İletişim Direktörlüğü’nden Dr. Manfred Koehler’in daveti üzerine misafir konuşmacı olarak derse katılan Seyhan Sarıca, Batı Trakya Türk Azınlığı hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

“Otokton v. Göçmen Azınlıklar” konusunda bir sunum gerçekleştirilen Seyhan Sarıca, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılmasını izleyen dönemde Türkiye ve Yunanistan arasında imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile Yunan Devleti tarafından resmen tanınan bir azınlık olduğunu, bu yönü ile Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Batı Avrupa’daki pek çok göçmen kökenli Türk toplumunun aksine geleneksel bir azınlık olduğunu söyledi. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kendini tanımlama, vatandaşlık, ifade ve dernek kurma özgürlüğü, eğitim, din ve siyaset alanında karşılaştığı sorunları aktaran Seyhan Sarıca, sunumunun sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz