Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABTTF BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NIN SORUNLARINI AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA ANLATACAK

ABTTF BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI’NIN SORUNLARINI AVRUPA PARLAMENTOSU’NDA ANLATACAK

16
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF), 17 Kasım 2011 tarihinde Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller Intergrubu’nda “Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Sorunları” konulu bir sunum gerçekleştirecek. Strazburg’daki Avrupa Parlamentosu binasında gerçekleştirilecek toplantıda ABTTF, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın önemli sorunlarını Avrupa Parlamentosu milletvekillerine doğrudan aktaracak.

 

AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller Intergrubu’nda azınlığın sorunları tartışılacak

 

Avrupa’daki ulusal ve dilsel azınlıkların sorunları hakkında farkındalığı artırmak amacı ile oluşturulan AP Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller Intergrubu, Avrupa Birliği Komisyonu’nu azınlıklar konusunda bilgilendirmeyi, bununla birlikte azınlıkları destekleyen politikaları ve uygulamaların geliştirilmesini hızlandırmayı amaçlıyor. Intergrup, azınlık haklarının temel insan haklarının bir parçası olduğu vurgusu ile uzun vadede ulusal düzeyde azınlıkların korunmasını güçlendirecek olan Avrupa mevzuatının oluşturulmasında itici güç olmayı hedefliyor.

 

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, “Intergrup, Avrupa Parlamentosu’nda özel olarak azınlık sorunları ile ilgilenen bir grup olması dolayısı ile Batı Trakya Türk Azınlığı için önemli bir platform… Bu platformda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının doğrudan milletvekillerine iletilecek olması ise bizler için eşsiz bir fırsat olacak… Önceden yaptığımız başvuru neticesinde 17 Kasım’da Avrupa Parlamentosu’nda olacağız, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sesini doğrudan milletvekillerine ulaştıracağız.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz