Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “SAVUNMA BAKANLIĞI GECE KARANLIĞINDA EL DEĞİŞTİRDİ”

“SAVUNMA BAKANLIĞI GECE KARANLIĞINDA EL DEĞİŞTİRDİ”

18
0

Yunanistan’da yaşadığımız dönem çok enteresan bir dönem. Yaşanan bütün bu enteresan gelişmelerde bunu da yaşadık ve gördük. Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nda eski Bakan Panos Beglitis’ten yeni Bakan Dimitris Avramopulos’a devir teslim töreni 11 Kasım 2011 saat 19:15 civarında kırmızı halı üzerinde karanlıkta yapıldı. Bakanlar sabahı bekleyemediler.

Bu devir teslimin başka bir atmosferi vardı. Akşam karanlığında Bakanın biri kırmızı halı üzerinden yürüyerek gidiyor, diğeri geliyordu. Törene katılan askerler ise gecenin karanlığı, Atina’nın soğuk havası ve alışılmışın dışında bir saatte ilk defa böyle bir devir teslim törenine katılıyorlardı.

 

Törenin ardından çiçeği burnunda yeni Bakan Avramopulos’un ağzından karanlık ve soğuk Atina gecesinde şu cümleler dökülüyordu:

 

“Ekonomik ve moral savaşı içinde bulunuyoruz. Ekonomik kriz, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının karşılanması konusunda herhangi bir indirime müsade etmeyecektir. Her kim ki ekonomik krizin zayıf bir politik-diplomatik müzakerelere dönüşeceği spekülasyonunu yapıyorlarsa ne yazık ki yanlış ve yanılıyorlar.”

 

Bakanlığı Avramopulos’a teslim eden eski Bakan Panos Beglitis ise, “Silahlı Kuvvetlere karşı bir sadizm niyetimiz yoktu, ancak ihtiyaçlar öyleydi” dedi.

İlhan Tahsin Ahmet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz