Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNANİSTAN’DAN GELDİKLERİ YERLERİN İSİMLERİNİ FUTBOL TAKIMLARINDA YAŞATIYORLAR

YUNANİSTAN’DAN GELDİKLERİ YERLERİN İSİMLERİNİ FUTBOL TAKIMLARINDA YAŞATIYORLAR

15
0

Samsun mübadilleri Yunanistan’dan geldikleri yerlerin isimlerini futbol takımlarında yaşatıyorlar. Samsun Mübadele Derneği tarafından bu yıl 3. sü düzenlenen Mübadil Köy ve Mahalleleri Cumhuriyet Kupası futbol turnuvası başladı.

Turnuvaya katılan takımlar, isimlerini geldikleri Yunanistandaki KAVALA, SELANİK, DRAMA, ÇAYLEYİK, SARIŞABAN, KARACAOĞLU, KARAMAN, OSMANLI gibi köy ve şehirlerin adlarıyla sahaya çıkıyorlar.

Konu hakkında bilgi veren Derneğin genel sekreteri Salih Meriç şunları ifade etti. “Samsun mübadele derneğince 3. Düzenlenen mübadil köy ve mahalleleri Cumhuriyet Kupası futbol turnuvası başladı. Turnuvaya beş ilçeden 27 takım katılıyor, İlkadım, Canik, Tekkeköy ilcelerinde maçlar yapılmaktadır. 1923 yılında Türk-Yunan nufüs mübadelesi ile Samsuna yerleştirilen ve sayıları bugün 150-200 bin olan insanlarımız arasındaki akrabalık, dostluk, birlik ve beraberlik ilişkilerinin devam ettirilmesi, gençlerimizin birbirleriyle iletişim kurmaları, sağlıklı yaşamak için spor yapılmalı düstürüyla  ve kendiside bir Selanikli olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRKün ulusumuza en büyük armağını Cumhuriyetimizin kutlanacağı gün sonuçlanacak şekilde bir futbol turnuvası düzenledik. İlginç bir anektot, takımlar isimlerini geldikleri Yunanistandaki köy ve şehirlerin adlarından geçiyorlar. KAVALA, SELANİK, DRAMA, ÇAYLEYİK, SARIŞABAN, KARACAOĞLU, KARAMAN, OSMANLI gibi. Turnuvaya Sarağaç, Devgeriş, İlyasköy, Derecik, Kerpiçli, Çanakcı köyleri ve Hacıismail gençlik spor kulübünün katkı ve destekleri ile yapılmaktadır” dedi.

Açılış maçlarına Samsun mübadele derneği başkanı Erdoğan Özoral, İlyasköy Der.bşk Mümin Erçin, Derecik der.bşk.Emin Sipahi, Devgeriş  Der.bşk.Sami Tan hazır bulundu.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz