Ana Sayfa Batı Trakya Haberler RESMİ MAKAMLARDAN KÖY OKULUNUN YENİDEN AÇILMASINI TALEP EDİYORLAR

RESMİ MAKAMLARDAN KÖY OKULUNUN YENİDEN AÇILMASINI TALEP EDİYORLAR

15
0

Meriç (Evros) iline bağlı Musaköy halkı iki yıl önce kapatılan azınlık ilkokulunun tekrar açılmasını talep ediyor. Bunun için imza toplayan Musaköylüler, okulun açılması için kaleme aldıkları yazıyla imzaları Meriç, Rodop ve İskeçe milletvekilleriyle, Eyalet Başkanı, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Eğitim Müdürü ve Dedeağaç Belediye Başkanı’na gönderdi.

Okulun açılması için imza kampanyası başlatan köylüler, köylerindeki 9 ilkokul ve 5 anaokulu öğrencisinin yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki Hasanlar köyündeki okula taşınmasının hem kış şartlarında zor olduğunu, hem de zor bir dönemden geçen aile bütçelerine ağır külfet getirdiğini belirtti.

“ÇOCUKLARIN ULAŞIMI HEM ZOR, HEM DE ÇOK KÜLFETLİ”

Köylerindeki okulun açılması için başlattıkları kampanya hakkında basını bilgilendiren Musaköylüler, konuyla ilgili olarak BİRLİK Gazetesi’ne konuşan ve Musaköy’de ikamet eden ancak Hasanlar azınlık ilkokulu encümen heyeti üyesi olan Erdal Kerimoğlu, Musaköy azınlık ilkokulunun bir an önce açılmasını istediklerini söyledi. Okullarının 2013 – 2014 eğitim yılında kapatıldığını hatırlatan Kerimoğlu şöyle konuştu: “Okulumuz kapanırken okulda 7 öğrenci vardı. Şu anda köyümüzden 9 çocuk ilkokul ve 5 çocuk da anaokuluna gitmek üzere komşu köyümüz olan Hasanlar’a gidiyor. Ancak çocukların taşınması için araç yok. Yani büyük bir ulaşım sorunu var. Şu ana kadar çocukları biz taşıyoruz. Her gün 14 çocuk 6 kilometre gidiş, 6 kilometre de dönüş olmak üzere 12 kilometre yapıyor. Çok zor bir durumla karşı karşıyayız. Bölgemiz tarım ve özellikle hayvancılıkla uğraşan bir bölge. Önümüzdeki dönemde hayvancılıkla uğraşanlar iş yoğunluğu nedeniyle başka hiç bir işle uğraşamayacak. Önümüzdeki yıl çocuk sayısı daha da artacak. Biz okulumuzun, yani Musaköy (Komaros) azınlık ilkokulunun yeniden açılmasını talep ediyoruz. Hatta şunu da söylemek gerekir diye düşünüyorum. Öğrencilerimizden biri sağlık sorunu yaşıyor. Ninesi her gün çocukla birlikte Hasanlar’a gidip bütün gün onu orada bekliyor. Okulumuz, yani Musaköy ilkokulu çok iyi vaziyette. Köyümüzdeki öğrenci sayısı önümüzdeki yıl daha da artacak. Bu nedenle okulun bir an önce açılmasını isteiyoruz. Bunun için hazırlanan yazıyı, topladığımız imzalarla birlikte bölgemizdeki tüm yetkililere gönderdik. Şimdi sonuç alınmasını ve Musaköy ilkokulunun yeniden faaliyete geçmesini bekliyoruz. Biz bütün bir köy olarak bu mücadelede kararlıyız. İnanıyoruz ve inşallah başaracağız.`

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x38mwu5_musakoy-turkilkokulu-yeniden-acilsin-kampanyasi_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz