Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar YUNANİSTAN’DA 3 SEÇİM ANKETİNE GÖRE 2 BÜYÜK PARTİ DÜŞÜŞTE

YUNANİSTAN’DA 3 SEÇİM ANKETİNE GÖRE 2 BÜYÜK PARTİ DÜŞÜŞTE

14
0

Yunanistan, Mayıs başında yapılması beklenen genel seçim havasına yavaş yavaş girerken, son yapılan anketler, sandıktan tek partili hükümetin çıkmayacağını gösterdi. To Vima gazetesinin yaptığı son ankete göre, hiçbir parti tek başına iktidara gelecek oy oranına ulaşamıyor. Tüm anketlerde kararsız seçmenler ilk sırada bulunuyor. To Vima’nın anketine göre kararsızlar, yüzde 25,1’lik oran ile ilk sırada yer alırken, 29 ya da 6 Mayıs’ta yapılması beklenen genel seçimlerde parlamentoya giren parti sayısı ise sekize çıkıyor.

Kapa Research şirketinin yaptığı araştırmaya göre muhafazakar Yeni Demokrasi (YDP) yüzde 18,1 ile birinci sırada. Geçen hafta sosyalist partinin yeni lideri seçilen Evangelos Venizelos ile birlikte toparlanma emareleri görülen PASOK, yüzde 14 ile onu takip ediyor. Aşırı sağcı Ortodoks Halkçı Cephe yüzde 3,6, SİRİZA yüzde 6, Demokratik Sol yüzde 4,9, Bağımsız Yunanlar yüzde 7,2 ve ırkçı Altın Şafak ise yüzde 3,4 oy topluyor.

“Başbakanlığa en layık kişi kim?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 22,9’u Venizelos, yüzde 21,7’si ise Andonis Samaras (YDP) cevabını veriyor. “Hiç biri” diyenlerin oranı ise yüzde 52,5.

 

SEÇİMLER ÇÖZÜM DEĞİL

“Bu seçimlerden hangi sonucun çıkması muhtemel” sorusuna ise katılımcıların yüzde 59,4’ü, ‘işbirliği hükümeti’ derken, Yunan halkı, seçimlerin ülke sorunlarına çözüm getirmeyeceğine inanıyor. Vatandaşın yüzde 54,2’si, seçimlerin ülke problemlerine fayda getireceğine inanmıyor.

Real News gazetesinin MRB’ye yaptırdığı ankete göre ise YDP yüzde 20,3, PASOK yüzde 12,1 oy topluyor. Ethnos gazetesinin MARC şirketine yaptırdığı kamuoyu araştırmasında YDP’nin yüzde 17,8, PASOK’un ise 13,2 oy topladığı belirlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz