Ana Sayfa Batı Trakya Haberler YUNAN SAVAŞ UÇAKLARINDAN TÜRK HAVAALANLARINI BOMBALAMA SENARYOSU TATBİKATI

YUNAN SAVAŞ UÇAKLARINDAN TÜRK HAVAALANLARINI BOMBALAMA SENARYOSU TATBİKATI

28
0

Yunanistan Hava Kuvvetleri yeni haftanın başlangıcıyla birlikte yeni bir tatbikatı başlatıyor. Hafta boyunca devam edecek olan tatbikatta 117. Andarvida Hava Üssü, 116. Hava Üssü ve 336. (A-7E) Araksos ve ayrıca 338 (F-4E PI 2000) Hava Üssü’nde konuşlanan savaş uçaklarını yer alacağı geniş çaplı bir tatbikatın Thesalya bölgesinde yapılacağı belirtiliyor.

 

Hava Kuvvetleri tarafından Tesalya bölgesindeki tatbikat alanına ikonik şekilde Türk hava alanı olarak inşa edilen pist, tatbikatta Yunan savaş uçakları tarafından imha edileceği belirtiliyor.

 

Tatbikatta, SCALP EG (Mirage 2000-5), AFDS (F-4PI 2000), JDAM και JSOW (F-16 Adv.), AM-39 Exocet (Mirage 2000BGM) tipi silahların kullanılacağı belirtiliyor.

Tatbikatta sadece defansif uygulama değil, karşı tarafın saldırması halinde saldırılara saldırıyla karşı tarafın kalbine darbe vurulması planlanıyor.

 

Geçtiğimiz hafta gerekli kontrollerin Yunan Hava Kuvvetleri tarafından en ince noktasına kadar titizlikle yapıldığı belirtilirken, Yunan Hava Kuvvetleri emvanterinde var olan ve son kullanma tarihinin yaklaştığı silahların tümünün kullanılacağı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz