Ana Sayfa Batı Trakya Haberler VERİA-NİLÜFER BELEDİYELERİ TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA İMZA ATTILAR

VERİA-NİLÜFER BELEDİYELERİ TÜRK-YUNAN DOSTLUĞUNA İMZA ATTILAR

14
0

Bursa merkez Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Türk Yunan Dostluk Festivali, Türk-Yunan dostluğuna imza attı.

Türk Yunan Dostluk Festivali, anlamlı bir yemekle başladı. Veria ve Serez kentlerinden gelen belediye başkan ve yetkililerinin yanı sıra ticaret odalarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu Yunanlı konuklar birlikte eğlendi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yunanistan’dan gelen konukları dostlukla kucakladığını belirttiği konuşmasında, emperyalist güçlerin meydana getirdiği gergin ortamın, özellikle 1999’dan sonra yumuşadığını kaydetti.

 

Bozbey, “Barış ve kardeşliğin başrolde olduğu, bu iki olgunun bir kez daha gündeme getirilmesi ve tüm dünyaya yayılması için bir fırsat olarak değerlendirilebilecek, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü sizlerle birlikte kutlama şansı bulduğumuz için çok mutluyum. ” dedi.

Nilüfer Belediyesi’nin Balkanlar’dan Kafkaslar’a, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya 16 kardeş kenti olduğunu, Veria ve Serrez’in de aralarında bulunduğu 4 kentle de kardeş olma yolculuğunun sürdüğünü anımsatan Bozbey, “Bu akşam Veria kentimizle imzalayacağımız iyi niyet anlaşması da kardeşlik yolculuğumuzda önemli bir adım. Anlaşmanın, Yunanistan ve Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) çatısı altında bütünleşmesi sürecine ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını umuyorum. ” diye konuştu.

 

Veria Belediye Başkanı Hariklia Usulcoğlu da Türkçe başladığı konuşmasında şu sıralarda Yunanistan’da yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Nilüfer Belediyesi’nin davetini memnuniyetle kabul ettiklerini kaydetti. Türklerle Yunanlıların birleştirici pek çok özelliği olduğunu söyleyen Veria Belediye Başkanı, şöyle konuştu:

“Günlük konuşmalarımızda kullandığımız ortak kelimeler, yemeklerimizdeki ortak tatlar, ortak şarkılarımız ve en önemlisi birbirimize bu kadar benzememiz bizleri birleştiriyor. O halde bizi birleştiren unsurları güçlendirelim, barışçı ve uygar bir dünyada yaşamak isteyen çocuklarımıza örnek olalım. “

Serez Belediye Başkanı’nın yoğunluğu nedeniyle katılamadığı Bursa programında kendisini eşi Tziyi Kriaki ile Başkan Yardımcısı Panagiotis Grigoriadis temsil ederken, konuşmaların ardından Veria Belediyesi ile iyi niyet anlaşması imzalandı.

 

Anlaşma, iki kent arasında yönetim, vatandaş ve işletmelere yönelik hizmetler konusunda deneyim paylaşımı; AB tarafından finanse edilen işbirliği programları geliştirilmesi ve uygulanması gibi konularda işbirliği yapılmasını içeriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz