Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Sigara Yasağı Toplantısı Yapıldı

Sigara Yasağı Toplantısı Yapıldı

15
0

Rodop ilinde sigara yasağı konusunda toplantı yapıldı, toplantıya katılım çok düşük oldu.

Miçotakis hükümeti, 2010 yılından beri var olan kapalı mekanlarda sigara içme yasağını uygulamakta kararlı görünüyor. Bu vesileyle de Rodop ilinde yeme içme sektöründe faal olan esnafların kayıtlı olduğu dernek Başkanı Anestis Vafiadis bu konuya yönelik bir bilgilendirme toplantısı yaptı, toplantıya az sayıda işletme sahibinin katıldığı görüldü.

Sigara yasağı kanunu 2010 yılından beri var, ancak bugüne kadar bir türlü uygulama başarısına ulaşılamadı. Bu da özellikle Rodop ili genelinde işletme sahiplerinin aynı karar uymamaları, bazıları mekanlarında sigara içilmesine müsade ediyor, bazıları da yasayı uygulamaya devam ederek kesinlikle müsade etmiyor.

Bu işletmeler arasında rekabet ortamını oluşturuyor. Vatandaşlar mekana girmezden önce sigara içilip içilmediğini soruyor ve mekan sahibi eğer “içilmiyor” dediği andan itibaren müşteri o mekana girmekten vaz geçyor ve sigara içilmesine müsade eden mekana yöneliyor, bu da ister istemek ortaya çifte bir standart uygulamayı çıkarırken, işletmeler arasında rekabeti de beraberinde getirmiş oluyor.

Şimdi tüm gözler bundan sonra yasanın her işletme tarafından uygulanıp uygulanmayacağına çevrildi. Bilindiği üzere cezalar da epey yüksek. Bu durumda sigarayı içen ve içmesine müsade eden mekan sahibine yönelik olası kesilecek olan cezayı yarı yarıya birlikte ödenmesi konusunda bazı fikirler üzerinde durulduğu belirtiliyor. Böylece, mekan sahibi kadar sigarayı yakmazdan önce içicinin de düşünmesini sağlamak olduğu ifade ediliyor. Sigara yasağı uygulaması önümüzdeki haftalarda da gündemi meşgul edeceğe benziyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz