Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞARAN ULUSOY: “BİR GÜN GELİR BİZ DE SİZE VİZE KOYARIZ”

BAŞARAN ULUSOY: “BİR GÜN GELİR BİZ DE SİZE VİZE KOYARIZ”

26
0

Yunan-Türk 8. Turizm Forumu Atina’da başladı. Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin yer aldığı forumun yanı sıra Yunanistan-Türkiye 3. Dönem Turizm Karma Komisyonu da toplantı gerçekleştiriyor.

Forumun açılışında ses getiren bir konuşma yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Bize iyi bakmanız lazım. Bir gün gelecek biz de size vize koyabiliriz.” dedi.

 

Bugün saat 15:30’da başlayan forumun açılışını Yunan Turizm ve Kültür Bakanı Pavlos Gerulanos yaptı. İki ülke arasında son dönemde gündeme gelen turizm konusunda üçüncü ülkelere yönelik işbirliğinin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Gerulanos, bu konuda daha atak çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı. Yunan Bakan, vize konusunda problemlerin kalkması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

 

Bakan Günay ise Türkiye ve Yunanistan’ın turizm konusunda daha fazla işbirliğinde bulunmaları gerektiğini vurguladı. Ardı ardına önerilerde bulunan Günay, kültür, inanç, deniz ve tarih turizmine yönelik işbirliğinin daha ileri taşınması gerektiğini örneklerle vurguladı.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 7. Türk-Yunan Turizm Forumu’nun 2006 yılında Antalya’da yapıldığını, iki ülke arasındaki turizm dinamizmi sebebiyle bunun normalde her yıl tekrarlanması gerektiğinin altını çizdi. Günay’ın bu önerisine anında cevap veren Yunan Bakan Gerulanos, “Türk Bakanın teklifini memnuniyetle kabul ediyorum.” dedi. 9. Türk-Yunan Turizm Forumu’nun Ekim 2012 yılında İzmir’de yapılmasına karar verildi.

 

Daha sonra söz alan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, ses getiren bir konuşma yaptı. Türkiye’ye çıkarılan vize konusundaki problemleri hatırlatan Ulusoy, AB ve Yunanistan’a uyarılarda bulundu ve “Biz güçlü bir ülkeyiz. Bir gün gelecek biz de size vize koyabiliriz.” çıkışında bulundu.

 

TURSAB Başkanı şöyle konuştu:

“Türkiye müşteri bekleyen bir konumdan müşteri gönderen bir konuma yükselmiştir. Türkiye 600 binden fazla kişiyi Yunanistan’a göndermeyi arzu eden bir ülkedir. Biz Yunanistan’a gelmek istiyoruz. Biz tüccarız. Bu pazar bizim için önemli. Bizim ürünümüz kıyılarımız. Sizin ürününüz adalarınız. Rakip değiliz. Bunları iyi değerlendirmemiz lazım.” İki ülkenin ortak bir çok yönü bulunduğuna dikkat çeken Ulusoy, Yunanistan’ın adaların tanıtımını daha çok yapmasını da istedi.

 

Türkiye’nin 2023 yılında 35 milyon insanını yurt dışına göndereceğini vurgulayan Ulusoy, Yunan bakan ve meslektaşlarına şöyle seslendi: “Biz potansiyel bir müşteriyiz. Bize iyi bakmanız lazım. Bakacağınızı da biliyorum. Size düşenlerde var. Biz size vizeyi kaldırın, Shangen’i kaldırın demiyoruz. Problemleri biliyoruz. Ama birgün gelecek biz de size vize koyabiliriz. Bunu da düşünmek lazım. Açık söylüyorum. Bu ülke güçlü bir ülkedir. Emniyetli güzel bir ülke.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz