Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SİGARA YASAĞI KONTROLLERİ MECBURİYETTEN YAPILIYOR

SİGARA YASAĞI KONTROLLERİ MECBURİYETTEN YAPILIYOR

21
0

Gümülcine belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, sigara yasağını kontrol eden belediye zabıtasının kontrolleri mecburiyetten ötürü yapıldığını açıkladı. Yazılı açıklamada belirtilenlere göre, telefonla gelen ihbarların neticesinde belediye zabıtasının kontrolü yerine getirme ve ceza yazma yetkisinin mecburi olduğu belirtiliyor.

Tüm Yunanistan genelinde 1142 numaralı telefona yapılan ihbarların değerlendirilmesi gerekliliği var olduğu belirtilirken, yasalar gereği konrtolün muhakkak şekilde yapılma zorunluluğu bulunduğu ifade ediliyor.

Gümülcine bölgesinde şimdiye kadar yapılan kontrollerde, Ocak ayı itibarıyla 49 ihbarın yapıldığı, yapılan kontrollerde 2 işletmeye ceza yazıldığı ifade ediliyor. Şubat ayında ise 50 ihbarın değerlendirildiği ve bunlardan 14 işyerine ceza uygulaması yapıldığı belirtiliyor. Son olarak, Mart ayı itibarıyla telefonla gelen ihbar sayısının 72 olduğu ve yapılan kontrollerde bunlardan 7 işletmeye ceza yazıldığı belirtiliyor.

Dolayısıyla kontrollerin ve cezaların 1142 numaralı telefona yapılmasının ardından mecburi bir şekilde işlem yapılma zorunluluğu olduğundan dolayı belediye zabıtalarının bu doğrultuda yasalar gereği işlemi yapmak mecburiyetinde olduğu kaydediliyor. Yasanın hiç bir ayırımcılık gözetmeden uygulandığı belirtilirken, mekan sahiplerine yönelik dini farklılık gözetmeden herkese eşit bir şekilde kanunun uygulandığı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz