Ana Sayfa Batı Trakya Haberler QUANTUM DERSHANESİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

QUANTUM DERSHANESİNİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

29
0

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimine hizmet edecek bir dershane daha Gümülcine’de kapılarını öğrencilerine açtı. Sinan Yusuf ve Taner Kerim ortaklığında hayata geçirilen dershanenin 9 Haziran 2011 Perşembe akşamı gerçekleşen açılışa T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Eyalet Meclis üyesi Ercan Hüseyin, T.C. Ziraat Bankası Müdürü Çağrı İzmirlioğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Bu anlamlı günde iki genç öğretmen ve yatırımcıyı değerli eşleri, Taner’in eşi Zeliha Mehmet Alioğlu ve Sinan’ın eşi Filiz Hatip yalnız bırakmadı. Her iki çift Birlik gazetesi objektifine bu mutlu pozu vermeyi de ihmat etmedi.

 

Açılış sonrası Birlik gazetesine konuşan Başkonsolos Mustafa Sarnıç şunları söyledi. “Ben öncelikle bize bu açılış için davetiye gönderen Sinan Yusuf ve Taner Kerim’e teşekkür ediyorum. Malumunuz tabii ki eğitim bu ülkenin önemli bir sorunu, Azınlığın temel meselelerinden birini oluşturuyor. Nitelikli kadroların gelişmesi için özel sektörün harekete geçmesi gerekmektedir. Biliyoruz ki çevremizde bu hizmeti veren birçok dershane, değişik kurumlar var. Bunlara yenisini eklendiğini görmek bizim için memnuniyet verici ve dolayısıyla da bu piyasada rekabetide arttırıyor, hizmet kalitesinide yükseltiyor. Bana verilen bilgilerden daha çok fen bilgileri ve matematik alanında dersler verileceğini öğrendim. Bu vesileyle bu Quantum dershanesinin bu kurumun Gümülcine ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum ve kendilerine başarılar temenni ediyorum” Dedi.

 

Dershanenin sahiplerinden Taner Kerim, Birlik gazetesine şu değerlendirmede bulundu.

“Benim isimim Taner Kerim ve bu dershanenin iki ortağından biriyim. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunuyum.

Eğitim alanında Azınlıkta bir açığın olduğunu gördük ben ve ortağım Sinan arkadaşımla birlikte ve Fen dershanesinin açılması gerektiğini düşündük. Gerekli çalışmaları başlattık ve şu an toplumumuzdan aldığımız geri bildirimler tepkiler çok olumlu. Fen alanında matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Eski Yunanca alanında Ortaokul ve Lise öğrencilerine dersler vererek hem çocuklarımıza yardım edeceğiz hemde Üniversite sınavlarına hazırlıkta gerek TÖMER gerekse Yunan Üniversitelerine, artı Yunan diline yönelik Yunanlı öğretmenlerimizle çocuklarımıza yardımcı olmayı düşünüyoruz.”

 

Dershanenin bir diğer ortağı ise Sinan Yusuf, o da Birlik gazetesine şu açıklamada bulundu.

“Çok teşekkürler ve hoşgeldiniz. İsmim Sinan Yusuf, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldum. Taner hocamızın söylediği gibi bizim dershanemiz iki taraflı. Hem Yunan okullarına giden çocuklar için hemde Azınlık okullarına giden çocuklar için yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın değişik derslerde zorluklarla karşılaştıklarında kendilerine yardımcı olmaya çalışacağız. İyi bir öğretmen ekibi kurduğumuza inanıyoruz, gerek Yunanlı ve gerekse Türk öğretmenler olarak ve en önemli gücümüz, öğrencilerimizi en iyi şekilde hem Yunan Üniversitelerine hazırlayacağız hemde Türk Üniversitelerine hazırlayacağız. Ortağımında belirttiği gibi aldığımız tepkiler çok iyi ve inşallah bundan sonra başarılı olacağımıza inanıyoruz. Sayın Başkonsolosumuz eksik olmasınlar geldiler, bizi şereflendirdiler, onurlandırdılar ve ondan da çok iyi tepkiler aldık. Çok beğendiğini söyledi ve bize başarılar diledi.

 

D.M.T. Eyalet Meclis üyesi Ercan Hüseyin, yeni yatırımcıları yalnız bırakmadı ve Birlik gazetesine şu değerlendirmeyi yaptı.

“Her zaman bir şeyi söylüyorum, genç yatırımcılar Azınlık insanının değişik yatırımlarda başarılı olmasını sağlamaktır hedefimiz. Ben de bu iki kardeşimizi tebrik etmeye geldim. Sinan da benim köylümdür ve dolayısıyla benim köyüm olan Küçük Doğanca’nın başarısı demektir. Aynı suyu içtik ve birlikte büyüdük. O yüzden kendilerini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Bize de bu yakışır, yatırımını yapacaksın, hizmet vereceksin ve krizi fırsata çevireceksin.”

Birlik gazetesi olarak bu genç kardeşlerimizi tebrik ediyor ve hayırlı olmasını diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz