Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PAPANDREU: “BENİ DESTEKLEYİN, BEN DE SİZİ DESTEKLEYECEĞİM”

PAPANDREU: “BENİ DESTEKLEYİN, BEN DE SİZİ DESTEKLEYECEĞİM”

11
0

Başbakan Yorgo Papandreu, PASOK’un meclis grubunda yaptığı konuşmada “Şimdi mücadele zamanı, kaçarak çarpışma lüksümüz yok” diyerek kendisini açıktan eleştiren milletvekillerine mesaj gönderdi. Papandreu, ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini bir kez daha vurguladı. Papandreu, “ülkenin bugünkü konumundan çıkması için ümitler var” dedi.

 

Başabakan Yorgo Papandreu’nun dün akşam kabinede köklü değişiklikler yapacağını açıklamasından sonra bugün Kılkış (Kilkis) milletvekili Yorgos Floridis ve Yenişehir (Larissa) milletvekili Ektoras Nasiokas’ın görevlerinden istifa etmeleri, bazı milletvekillerinin ise Papandreu’nun liderliğini sorgulamaları üzerine harekete geçen Papandreu, partisine itidal ve sorumluluklarını üstlenme çağrısında bulundu.

Milletvekili bayan Vaso Papandreu’dan Başbakan Yorgo Papandreu’ya sert bir çıkış geldi. Vaso Papandreu, “ilk önce sen değiş, gruplarla çalışmaya devam edemezsin. Aksi takdirde seçimlere sürükleneceğiz, hükümetin ve PASOK’un ömrü kısa olur” diyerek çok sert bir eleştiride bulunduğu belirtiliyor.

 

Hükümet ve PASOK meclis grubunun sorumluluğu bulunduğunu ancak kapsamlı bir uzlaşmanın AB ve IMF ile müzakerelerde güç olacağını belirten Papandreu, ana muhalefet Yeni Demokrasi ile köprüleri tamamen atmadığı mesajı verdi. Milli birlik hükümeti önerisine açıklık getiren Papandreu, “Yunanistan’a borç veren parlamentolar bunu geniş bir uzlaşma ile yaparken, bizim uzlaşamamız düşünülemez” diyerek bundan sonra da diğer siyasi aktörlerle uzlaşma çabalarını sürdüreceğini vurguladı. Papandreu, hükümetin olağanüstü çabaları sonucu bütçe açığını yüzde 5 düşürmeyi başardığını, ancak yanlışlar da yaptığını belirterek özeleştiride bulundu.

 

“Ben, Yorgo Papandreu, her zaman ülkenin menfaatini her şeyin üzerine koydum” diyerek ana muhalefet Yeni Demokrasi’yi geniş tabanlı hükümet kurulması çabalarını iletişim Oyunlarıyla dinamitlemekle suçladı.

 

“PASOK meclis grubu ile birlikte aynı görev yolunda devam edeceğim. Beni destekleyin ben de sizi destekleyeyim. Yunanistan’ı değiştirelim. ” diyen Papandreu, vekillerden açıklaması beklenen yeni kabineye güvenoyu vermelerini söyledi. Papandreu, Fransız lider Nicola Sarkozy’nin bugün Yunanistan için AB ülkelerine yönelik yaptığı “herkes sorumluluğunu üstlenmeli” sözleriyle seslenerek, kritik dönemde gemiyi terk etmenin yanlış olduğu mesajı verdi.

Papandreu’nun oluşturacağı yeni hükümet üyelerinin Cuma öğlen saatlerine kadar açıklaması bekleniyor.

Elde edilen bilgilere göre, Savunma Bakanı Venizelos’un hükümette merkez etkili ve yetkili bir rol üstleneceği, Andreas Loverdos’un Sağlık ve Sosyal alanda süper yetkileri olacak olan Bakanlıkta görev alacağı, Mihalis Hrisohoidis ve Anna Diamantopoulou’nun yerlerinin değişmeyeceği iddia ediliyor. Tina Birbili’nin ise yeni kabinede yer almayacağı söyleniyor.

Yeni hükümetin Cumhurbaşkanlığında öğlen saatlerinde yemin etmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz