Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EŞİTLİĞE İLK ADIM LİSTESİ” BAĞIMLILIĞA KARŞI ÖNLEM ALMA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

“EŞİTLİĞE İLK ADIM LİSTESİ” BAĞIMLILIĞA KARŞI ÖNLEM ALMA MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

9
0

Gümülcine Belediyesinde “Eşitliğe İlk Adım Listesi” Başkanı Sibel Mustafaoğlu ile “Eşitliğe İlk Adım Listesi” Başkan Yardımcısı Koray Hasan, Rodop İli Bağımlılığa Karşı Önlem Alma Merkezini 15 Haziran Çarşamba günü ziyaret ederek yetkililerden merkezin durumu hakkında bilgi aldılar.

Merkezin Gümülcine Belediyesi karşısındaki bürolarında, yönetici Garo Esagian ve çalışanlarla bir araya gelen Sibel Mustafaoğlu ve Koray Hasan, uzun süre Rodop ilindeki bağımlılık oranını ve önlem almak için yapılan çalışmaları konuştular, bağımlılık merkezi yöneticilerinden Yunanistan genelinde var olan sorunları ve merkezin geleceği hakkında karşılıklı olarak fikir teatisinde bulundular.

Görüşme sonrası Bağımlılığa Karşı Önlem Alma Merkezine yaptıkları ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan “Eşitliğe İlk Adım Listesi” Başkanı Sibel Mustafaoğlu, yönetici Garo Esagian ve çalışanları kutlayarak merkezin gerçekten çok iyi çalışan bir yer olduğunu ve zor ekonomik şartlar altında çalışmalarını büyük bir başarıyla devam ettirdiğini ifade etti.

Mustafaoğlu, “Vali Yardımcılığım döneminde üç yıl Bağımlılığa Karşı Önlem Alma Merkezinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştım, o dönemden de bu merkezin sorunlarının ve sıkıntılarının bilincindeyim. Ülkemizin ekonomik olarak zor bir dönem gerçirdiğini ve halkın bu şartlar altında günlük yaşamlarında sıkıntılar çektiğini görmekteyiz, bağımlı yapan madde kullanımı tehlikesi de bu şartlar altında daha fazla artmaktadır .Gençlerimiz işsizlikle ve gelecek korkusuyla, bağımlı yapan maddelere daha fazla başvurabilirler. Bu yüzden biz bu merkezin muhakkak desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz, çalışmalarına devam etmeli ve tüm yerel yöneticiler tarafından büyük destek görmeli. Maalesef yerel yöneticiler tarafından yeterince kucaklanmadığını ve destek görmediğini başkan olduğum dönemden biliyorum. Bugün sayın Esagian durumun değişmediğini belirtti, Gümülcine Belediyesi 11 yıllık borcunu hemen ödemeli, geleceğimiz olan gençlerimizi kötülüklerden korumalıyız, onlara destek olmayız . Önlem alma, tedavi etmekten daha kolaydır. Çoğu zaman tedaviye gelince çok geç kalınmış oluyor. Ben yönetici Garo Esagian ve tüm çalışanları kutluyorum, “Eşitliğe İlk Adım Listesi” her türlü desteği vermeye hazırdır, açıklamasında bulundu.

Bağımlılığa Karşı Önlem Alma Merkezi yöneticisi Garo Esagian ise, “Merkezimizi ziyaret eden Sibel Mustafaoğlu ve Koray Hasana çok teşekkür ediyorum. Sibel Mustafaoğlu her zaman daha başkan olduğu dönemlerden konuyla ilgili hassasiyetini göstermiş ve bize her zaman yardımcı olmuştur. Ne yazık ki genelde siyasetçiler, bizleri hep seçim öncesi hatırlar ve ziyaret ederler ama daha sonra unuturlar. Umarım Sibel Mustafaoğlu’nun bu hareketi örnek olur ve Gümülcine Belediye yönetimi de bizimle işbirliği içine girmeye karar verir.” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz