Ana Sayfa Batı Trakya Haberler PANTHRAKİKOS – GALATASARAY: 0-1

PANTHRAKİKOS – GALATASARAY: 0-1

14
0

Türkiye’de ve Yunanistan’da Spor Toto Süper Lig’e verilen milli arada oynanan hazırlık maçında Galatasaray deplasmanda Panthrakikos’u 1-0 yendi.

Galatasaray, milli maçlar sebebiyle liglere verilen arada Yunanistan Süper Ligi takımlarından Panthrakikos ile yaptığı hazırlık maçını 1-0 kazandı. Galatasaray’a deplasmanda galibiyeti getiren tek golü 73. dakikada Sabri Sarıoğlu kaydederken, 32. dakikada Emre Çolak “Panenka” stilinde kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

İLK YARI

10. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Grosskreutz, pasını geriden gelen Bilal’e aktardı. Bu oyuncunun topa gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak direkten oyun alanına döndü.

29. dakikada Chasomeris’in ceza alanı çizgisi üzerinden şutunda, top az farkla dışarı gitti.

31. dakikada Emre Çolak’ın ara pasıyla ceza alanında topla buluşan Grosskreutz, Papageorgiou’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi, penaltı noktasını işaret etti.

32. dakikada penaltıyı “Panenka” stilinde kullanan Emre Çolak’ın topa vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten geri geldi.

İlk yarının kalan dakikalarında iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve devre arasına 0-0’lık eşitlikle girildi.

İKİNCİ YARI

62. dakikada Semih’in savunmada kaptırdığı top sonrasında Diguiny’nin meşin yuvarlağa vuruşunda, kaleci Cenk Gönen yatarak, topun sahibi oldu.

73. dakikada Galatasaray mücadelede öne geçti. Ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Sinan’ın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Athanasiadis’ten döndü. Pozisyonu takip eden Sabri, meşin yuvarlağı çizgi üzerinde boş kaleye gönderdi: 0-1

Mücadelenin kalan dakikalarında iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu olmadı ve müsabaka Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

PANTHRAKİKOS: 0 – GALATASARAY: 1

Stat: Gümülcine Belediye

Hakemler: Stavros Mandalos, Vasilios Karavasilis, Georgios Lazaris

PANTHRAKİKOS 

 

Panthrakikos: Paschalakis (Dk. 46 Athanasiadis), Papageorgiou (Dk. 46 Deniz Baykara), Cherfa (Dk. 46 Bougaidis), Christou (Dk. 46 Melissis), Potouridis (Dk. 46 Papachristos), Setti (Dk. 46 Diguiny), Rogerio (Dk. 46 Ladakis), Liadis (Dk. 65 Psaltis), Javito (Dk. 46 Walter), Hasomeris (Dk. 46 Nikoltsis), Markopoulos (Dk. 72 Tzanis)

Teknik Direktör: Dimitris Eleftheropoulos

 

GALATASARAY

Galatasaray: Cenk Gönen (Dk. 64 Eray İşcan), Tarık Çamdal (Dk. 64 Doğancan Davas), Koray Günter, Semih Kaya (Dk. 76 Sefa Özdemir), Olcan Adın (Dk. 76 Kerem Çalışkan), Bilal Kısa (Dk. 64 İbrahim Demirbağ), Jem Paul Karacan, Sabri Sarıoğlu, Emre Çolak (Dk. 83 Gökhan Göksu), Grosskreutz (Dk. 64 Carole), Sinan Gümüş (Dk. 83 Muhammet Yeşilyurt)

Teknik Direktör: Hamza Hamzaoğlu

Gol: Dk. 73 Sabri Sarıoğlu (Galatasaray)

Kaçan Penaltı: Dk. 32 Emre Çolak (Galatasaray)

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Panthrakikos ile yaptıkları karşılaşmanın güzel bir maç olduğunu, genç oyuncuları da oynatma fırsatı bulduklarını kaydetti.

Galatasaray’ın üstünlüğü ile sona eren mücadelenin ardından iki takımın teknik direktörü açıklamada bulundu. Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Ankara’da yaşanan acı olaydan dolayı tüm ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah bu olayların devamı gelmez. Ölenlere Allah’tan rahmet, kalanlara da sabır diliyorum” açıklamasını yaptı.

“İYİ BİR MAÇ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Panthrakikos ile oynanan maç hakkında da açıklamalarda bulunan Hamzaoğlu, “Keyifli bir maç yaptık. Amacımız hem dostluğu pekiştirmek hem de milli maçlardan dolayı lige verilen arada az oynayan arkadaşlarımıza ve genç kardeşlerimize bir şans vermekti. İyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Güzel ve keyifli bir maç oldu” diye konuştu.

Grosskreutz’un çıktığı ilk maçtaki performansını da değerlendiren Hamzaoğlu, “Kevin’ı maç ve antrenman eksiğine rağmen iyi gördüm. Neler yapabileceğini biliyoruz. Devre arasına kadar bu görüntüsünden çok daha iyi durumda olacağını düşünüyorum” dedi.

“HER ŞEYDEN ÖNCE GALATASARAY’DAKİ HEDEFLERİMİZ VAR”

“Yunanistan’dan teklif gelirse burada takım çalıştırır mısınız?” şeklinde bir soru sorulmasının ardından Hamza Hamzaoğlu şöyle konuştu: “Zaman ne gösterir bilemem ama teklif gelir ve ben müsait olursam tabii ki çalışırım. Her şeyden önce Galatasaray’daki hedeflerimiz var. Önceliğimiz bu.”

“ÖNEMLİ OLAN BUNDAN SONRASI”

Ligde ve UEFA Şampiyonlar Ligi’nde istedikleri seviyeye ulaşacaklarını söyleyen Hamzaoğlu, “Sezona iyi başlamadık ama bu sezonda geçen seneki başarılardan sonra beklenti oldukça yüksek. Bizim hedeflerimiz her zaman yüksek. Sezon başında yaptığımız transferler ve giden oyunculardan dolayı bir değişim yapıyoruz. Bundan dolayı sezon iyi başlamayacağımızı biliyorduk ama sezon içinde performansımızı artırmayı hedefliyorduk. Yavaş yavaş da bunu yakalıyoruz. Önemli olan da bundan sonrası. İnşallah bundan sonra hem ligde hem de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde istediğimiz seviyeye ulaşacağız” şeklinde konuştu.

“BURADA BULUŞTUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ”

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bugün takımı Gümülcine’de yalnız bırakmayan taraftarlar hakkında, “Galatasaraytaraftarlarının Gümülcine’deki maça olan ilgisinden memnunum. Özlemin farkındayız. Hem Türkiye’ye hem de Galatasaray’a olan özlem çok başka. Maalesef buradaki insanların birçoğu Türkiye’ye gelip de Galatasaray’ı izleme şansını yakalayamıyor. Onun için burada buluştuğumuz için mutluyuz” diye konuştu.

“HER ZAMAN BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VAR”

Bir basın mensubunun, Yunanistan ve Türkiye arasında kendisinin bir bağ oluşturduğunu söylemesi üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Savaş içinde olan dünyada bir nebze olsun dostluğu pekiştirebilecek bir şey yapabiliyorsak ne mutlu bize. Siyasi anlamda hiçbir misyonum yok çünkü biz spor insanıyız. Sporun temelinde sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluk ilkeleri var. Biz de buna göre davranıyoruz. Yunanistan ile komşu olduğumuzu da düşününce her zaman birbirimize ihtiyacımız var. İnşallah spor sahalarındaki dostluk siyasetçilere de örnek olur ve oraya da yansır. İnşallah tüm dünya barış içinde yaşar” dedi.

Panthrakikos Teknik Direktörü Dimitrios Eleftheropoulos ise, “İki takım arasındaki kalite farkı bariz ortada. Takımın birisi UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynuyor. Diğeri de liginde kalmaya çalışıyor. Bu maç Batı Trakya için büyük bir mutluluk, takımımız için bir başarıdır” açıklamasında bulundu.

MAÇTAN NOTLAR

Kevin Grosskreutz ilk maçına çıktı

Galatasaray’ın sezon başında kadrosuna kattığı Alman futbolcu Kevin Grosskreutz, sarı-kırmızılı forma altında ilk kez bir maça çıktı. Sarı-kırmızılı kulübün, Borussia Dortmund’tan transfer ettiği ancak FIFA’nın Transfer Eşleştirme Sistemine (TMS) girilen belgelerde eksik imza bulunması sebebiyle lisansını çıkaramadığı Grosskreutz, Panthrakikos maçıyla ilk kez Galatasaray formasını giydi. Alman futbolcu, forma giydiği 64 dakika boyunca birçok mevkide görev yaptı.

Ankara’daki terör saldırısı için saygı duruşu

Karşılaşma öncesinde Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Gümülcine Belediye Stadı’nda oynanan maç öncesinde iki takım oyuncuları saha ortasında saygı duruşunda bulunurken, sarı-kırmızılı takım maça siyah bantla çıktı.

Yeni uygulama seyirciye yansıdı

Yunanistan’da stadlara girişlerle ilgili “Pasolig” uygulama sistemi dolayısıyla Batı Trakya’lı sporseverler maçı izleyemediler. Panthrakikos futbol takımı tarafından yeni uygulama işlemi ile biletler 8 Ekim Perşembe günü satışa ancak sunulabildi. Seyircilerin bilet alabilmeleri için kimlik ve A.M.K.A. numarasını beraberinde getirmeleri gerekiyordu. Ancak maç günü stadın giriş kapısına gelen ve bilet temin etmek isteyen seyircilerden bu defasında da kimlik ve A.M.K.A. numarasının yanısıra kredi kartıyla ödeme yapmaları da istenince bu uygulamadan dolayı içeriye maçı izlemeye giremediler. Buna rağmen maçı yaklaşık 1200 futbolsever izleyebildi. Yunanlı taraftarların maçı izlemeye gelmemesi ise dikkat çekti.

Başkonsolos ve Müftüler maçı birlikte izlediler

Panthrakikos Galatasaray maçını T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Muavin Konsoloslar Murat Ertaş, İrfan Çetin, Davut Ocak, Nurettin Canay Kavuncu, Osman Şahin, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Mete, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan izlemeye geldiler. Milletvekili Mustafa Mustafa’nın Müftülerden uzak oturması ve maçı ayrı bir bölümde seyretmesi dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaylı taraftarlardan gövde gösterisi

Gümülcineli, İskeçeli ve Şahinli Galatasaylı taraftarlar maç öncesinde Gümülcine’de “Cunta Anıtı” önünde toplu halde fotoğraf çektirdikten sonra şehir meydanı ortasından sloganlar atarak, meşalelerle yürüyerek maçın oynanacağı stada gittiler. Kale arkasında toplanan taraftarlar Galatasaray’a destek veren yazılı pankartları tel örgülere astılar. Maç başlamazdan önce ve maç boyunca bir an olsun susmayan Galatasaylılar, stadta attıkları sloganlarla güzel bir atmosfer oluşturdular. Zaman zaman Fenerbahçe aleyhine atılan küfürlü sloganlar ise oluşturdukları bu güzel atmosfere gölge düşürdü.

Ömer Ömer Hizmeti!

Yaklaşık 25 yılı aşkın bir süreden beri başta Rodop ilinde yerel amatör kulüpler bazında kesintisiz hizmet veren, belirli aralıklarla Yunanistan-Türkiye arasında futbol alanında yaptığı girişimlerle gerçekleşmesi zor projelere imza atan Trakya Amatör Kulüpler Birliği Başkanvekili Ömer Ömer, bu organizasyonun gerçekleşmesi için geceli gündüzlü çalışarak mücadele etti. Panthrakikos yöneticilerinin başta Karaolanis ve Başkan Celepis olmak üzere desteklerini yanına alan Ömer Ömer tarihi bir organizasyona daha imza atmış oldu.

Hamza Hamzaoğlu’na yakınlığıyla bilinen Ömer Ömer, Panthrakikos’un İstanbul’a gitmesi ve Galatasay’ın Gümülcine’ye de gelmesinin baş mimarlarından biri.

Yunanistan Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Federasyonu arasında karşılıklı ziyaretlerin gerçekleşmesine de öncülük eden Ömer Ömer, Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Teknik Direktör Fatih Terim başta olmak üzere, her iki ülkenin Futbol Federasyonları tarafından adeta gönüllü bir futbol elçisi olarak hizmet alanında aranan bir yönetici olma özelliğine de sahip.

Ancak, tüm bu başarılı çalışmalarına rağmen, yerel bazda özellikle de Azınlık futbolcusu ve takım yöneticileri tarafından zaman zaman acımasızca eleştirilere mahruz kalıyor. Kendisine bu eleştiriler hakkında fikrini sorduğumuz zaman ise bizlere, “ne yapalım malesef futbolun içinde bunlar da var. Keşke yapılan eleştiriler yapıcı olsa, kalpleri kırıcı olmasa” diye cevap vererek bu spor alanında görev yapmanın ateşten gömlek giymek kadar zor olduğunu bir kez daha hatırlatıyor.   

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x39952v_panthrakikos-galatasaray-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x39967v_panthrakikos-galatasaray-video-2_news 

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x399929_gumulcine-galatasaray-taraftarlari_news

 

 

 

 

 

 

   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz