Ana Sayfa Batı Trakya Haberler SELANİKLİ ANTHİMOS, MERİÇ SINIRINA TEL ÖRGÜDEN YANA TAVIR KOYDU

SELANİKLİ ANTHİMOS, MERİÇ SINIRINA TEL ÖRGÜDEN YANA TAVIR KOYDU

17
0

Selanik Mitropoliti Anthimos, Dedeağaç’ta gezi sırasında yaptığı açıklamada Meriç sınırına tel örgünün yapılmasından yana olduğunu söyledi.

Eskiden Dedeağaç Mitropoliti olan ve şimdilerde Selanik’te görev yapan Anthimos, “Evros’a tel örgüsü söylenilen bölgeye yapılsın, ancak sadece oraya değil, Poros köyünün aşağı kısmına da yapılsın. Her gün bu köyden dünyanın kaçak mültecisi geçiyor. Vissa’dan (Yeni Bosna) sınırı kaparsak, mülteciler Poros’tan girecekler. O zaman hiç bir şey olmaz.” dedi.

İnsanlık dışı bir uygulama olup olmadığı sorusuna ise verdiği yanıt, “bırakın bunları, yasallılık iptal edilemez. Biz yasa dışı geçişi konuçuyoruz. Almanya’ya giden bizimkiler yasal olarak ve davetli olarak, temiz ve sağlıklı olarak gittiler” ifadelerini kullandı.

Şimdilerde Dedeağaç Mitropoliti olan diğer Anthimos ise tel örgüye karşı olduğunu açıklamış ve sitesinde herkesle paylaşmıştı. Böylece her iki Mitropolitin dedikleri birbirine karşı zıt düşünceler olarak Hristiyanlık ve kilise tarihine geçmiş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz