Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLLERİ HACIOSMAN VE MANDACI T.C GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

MİLLETVEKİLLERİ HACIOSMAN VE MANDACI T.C GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

23
0

Geçtiğimiz günlerde, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret çerçevesinde, İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bulgaristan Tırgovişte Milletvekili Kasım Dal ile birlikte, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’yu makamında ziyaret ettiler.

 

Görüşme esnasında, Ahmet Hacıosman ve beraberindeki heyet özellikle tarım konuları ele aldı, tarım ürünleri ticaretinde iki ülke arasındaki iyi ilişkilere dikkat çekti. Ayrıca, bölgemizdeki çiftçilerin durumunu gündeme getirdi. Son yıllarda tütün fiyatlarının düşmesi ve bölgeye gelen tüccarların azalması nedeniyle tütün üreticilerinin sıkıntılı günler yaşadıklarını belirtti, bu çerçevede Türkiye ile yapılabilecek işbirliği ve Türkiye’den tüccarların bölgeye gelmesinin, bölgemizde yetişen tütünün geleceği açısından büyük önem arz ettiğini savundu. Öte yandan, pamuk ve hayvancılık konularını da ayrıca gündeme getirdi. Pamuk ve hayvan ticaretindeki mevcut işbirliğinin daha da iyi noktaya gelebilmesi için ilgili kurumlar arasında ziyaret ve temasların artırılmasına vurgu yaptı.

 

Bakan Yardımcısı, ziyaret ve bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti. Sırasıyla iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, iki ülke arasında geleceğe yönelik plan ve projelerin varlığından söz etti, iş birliğinin güçlendirilmesi yönündeki arzusunu dile getirdi.

 

Yapılan açıklamaya göre, 2011 yılının ilk on ayında Türkiye Yunanistan’dan 13 milyon euro tutarında büyük ve küçük baş hayvan ithal etmiştir.

 

İlgili toplantının sonunda taraflar, bölgemizi yakından ilgilendiren tarım ve hayvancılık konularıyla ilgili bir toplantı düzenlenmesine karar verdiler. Yapılacak bu toplantıda çiftçilerimizi ve hayvancılarımızı ilgilendiren sorunların detaylı bir biçimde ele alınabileceği konusunda ortak kanıya vardılar.

Bu yönde, Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun da yoğun çalışmaları ve girişimleri bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz