Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇETİN MANDACI: “VERMİŞ OLDUĞUNUZ MÜCADELEDE MAALESEF HÜKÜMETİ YANINIZDA DEĞİL, KARŞINIZDA BULUYORSUNUZ”

ÇETİN MANDACI: “VERMİŞ OLDUĞUNUZ MÜCADELEDE MAALESEF HÜKÜMETİ YANINIZDA DEĞİL, KARŞINIZDA BULUYORSUNUZ”

21
0

İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı, 8 Ocak 2012 tarihinde İskeçe Ticaret Odası’nın (İTO) yeni yıl dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı. Mandacı etkinlikle yaptığı konuşmasında, “ekonomik krizle hergün vermiş olduğunuz bu mücadelede maalesef hükümeti yanınızda değil, çoğu kez karşınızda buluyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

 

İskeçe PASOK Milletvekili Çetin Mandacı’nın 8 Ocak 2012 tarihinde İskeçe Ticaret Odası’nın yeni yıl dolayısıyla düzenlediği etkinliğinde yaptığı konuşma metni.

 

Öncelikle hepinizin yeni yılını kutlamak istiyorum.

Yeni yılda, sağlık, kuvvet, dayanıklılık ve sabır diliyorum.

Ayrıca yeni Yönetim Kurulu’na yeni görevinde başarılar diliyorum ve görev sürelerinin bölgemizdeki tüm üretim güçleri için hayırlı olmasını diliyorum.

Geride bırakmış olduğumuz yıl, gerçekten herbirimiz için çok zor bir yıldı. Geçmişin çarpıklıkları, kriz ve ekonomik olarak çökme ihtimallleri, tüm ekonomi faaliyetlerinin zarar görmesine sebep olmuştur.

Çok iyi biliyorum ki, sizlerin çoğu, hergün küçük yada daha büyük, bir ömrün çabası olan bu iş yerlerinizi ayakta tutabilmek için, büyük gayretler sarfediyorsunuz.

 

Yine çok iyi biliyorum ki,

Sizler sadece iş yerlerinizin iyiliğini değil aynı zamanda iş yerlerinizde çalışanları da işte tutma çabası içindesiniz. Tüm bu işsizlik oranlarının arkasında sayıların ve rakamların arkasında, bir anda kendilerini boşlukta bulmuş olan insanlar, aileler bulunmaktadır.

Biliyorum ki, hergün vermiş olduğunuz bu mücadelede maalesef hükümeti yanınızda değil, çoğu kez karşınızda buluyorsunuz.

 

2012 yılı maalesef en iyi şartlarla başlamamakta.

Fakat, inanıyorum ki, ilimize ve işletmelere özellikle faydalı olabilecek, iyileşmeye yönelik etkinliklerin gerçekleşmesi için hâlâ imkânlar var.

Gecikmiş de olsa, bölgemizdeki işletmelere yapılan işçiyi destekleme yardım programının 2008 yılı- 2. taksiti de ödendi. Tabii, daha ödenmesi gereken başka taksitler de var, ve bunların da yakın zamanda ödenmesi gerekiyor, çünkü ancak bu şekilde, böyle bir kriz döneminde, piyasada biraz nakit hareketlenmesi sağlanabilir ve bu da birçok işyerinin ayakta kalabilme çabalarına katkı sağlamış olur.

 

Ayrıca, yetkililerden birçok kez, Türk vatandaşları için vizeyi kaldırmalarını talep ettim. Böylece, bölgemizi daha rahat ziyaret edebilecekler. Böyle bir uygulamanın hükümete hiçbir ekonomik külfeti yoktur, aksine, bölgemizde iş ve turizm sektörüne sadece yarar getirecektir. Bu yönde çabalar göstermeliyiz ve gereken her yöne her tür baskıyı yapmalıyız.

En büyük sorunlardan biri de nakit eksikliğidir. Bankaların muslukları kapamış olması, çok sağlıklı işletmeleri bile durgunluğa, belirsizliğe sürüklemiştir ve nakit eksikliği yüzünden bu işletmeler zor durumda kalmışlardır.

Bu noktada, hükümet, bu kısır döngüyü durdurmak için müdahale yapmak mecburiyetindedir.

Ayrıca şunu vurgulamak istiyorum, merkezi hükümet düzeyinde, her ne karar alınırsa alınsın, bu kriz, bizleri ve işletme sahiplerini harekete geçirmelidir. Yenilik ve kaliteye daha fazla önem verilmelidir. Geçmişte uygulanan ve devlete bağlı bir özel sektörün oluşmasına sebep olmuş uygulamalara son vermeliyiz.

Hep birlikte ve herbirimiz ayrı ayrı olarak, bu kriz karşısında, ya bu krizi fırsata dönüştürüp üstesinden geleceğiz yada kaosun içinde yok olup gideceğiz.

 

Tekrar hepinizin yeni yılını kutluyorum ve hayırlı seneler diliyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz