Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN TÜTÜNÜ SORDU

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN TÜTÜNÜ SORDU

16
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, 15 Aralık Perşembe günü, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı Kostas Skandalidis’e hitaben, tütün üreticilerinin desteklenmesini konu alan bir soru önergesi sundu.

 

Soru önergesinin tam metni:

 

SORU

 

Protokol No.: 2904/15.12.2011

 

SAYIN: Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanı

KONU: Tütün üreticilerinin desteklenmesi

 

Rodop İli’ndeki tütün üreticileri bugün halen aktif bir şekilde tütün üretimine devam etmektedirler. Son yıllarda tütün fiyatları trajik bir düşüş gösterdiği için, tütün satışlarından elde edilen kazanç, primlere rağmen, tütün üreticilerine güçlükle az miktarda bir gelir sağlamaktadır.

 

Bu nedenle tütün üreticilerinin gelirini destekleyecek ve koruyacak insiyatifler üstlenmek, bu doğrultuda politikalar hayata geçirmek zorunluluk arz etmektedir. Bu çerçevede tütün üreticilerine, araya simsarlar girmeden, tüccarlarla tütün fiyatları konusunda doğrudan kontak kurma ve müzakerelerde bulunma hakkını tanıyacak siyasi karar almak ve ilgili değişikliği kabul etmek önemli bir adım teşkil edecektir.

 

Bu yönde bir girişim, tütün üreticilerini aktif müzakereciler haline dönüştürecek, onlara müzakerelere katılma, öneriler sunma ve ürünlerinin nihai alıcıları ile karşılıklı konuşma fırsatı sunacaktır. Aynı zamanda böyle bir gelişme tütün üreticilerine ekonomik fayda da sağlayacaktır, zira simsarlara komisyon ayırma durumu ortadan kalkacaktır.

Bütün bu nedenlerden dolayı,

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

 

Tütün üreticilerinin tütünlerini, araya simsarlar girmeden, doğrudan tüccarlara satmalarını öngören bir yasa mevcut mudur?

Bu önlemin hayata geçirilmesi için özel bir değişikliğin kabul edilmesi veya bakanlık kararının çıkması gerekiyor mu?

Tütünün, simsarlar araya girmeden, tütün üreticileri tarafından doğrudan tüccarlara satılması ile ilgili öneri hakkında görüş ve düşünceleri nelerdir?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz