Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET’E CEVAP GELDİ

İLHAN AHMET’E CEVAP GELDİ

19
0

Milletvekili İlhan Ahmetin Batı Trakya Azınlık öğrencilerine uygulanan yatay geçiş yasağı ile ilgili soru önergesine Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakan Yardımcısı Sia Anagnostopoulounun cevap geldi.

Gelen cevapla ilgili İlhan Ahmet’in bürosundan şu açıklama yapılmıştır.

“Batı Trakya Azınlık öğrencilerinin yatay geçişleriyle ilgili meclise yatırdığımız soru önergesine karşılık Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakan Yardımcısı Sia Anagnostopoulou’dan aldığımız cevabı orjinal olarak sizlere aktarıyoruz. Cevapta diğerlerinin yanı sıra “Yunan vatandaşı Batı Trakya Azınlık üyelerinin yüksek öğretim kurumlarına özel kategori statüsünde girişleri, ülke Üniversitelerine kabul sayısını aşma durumu yaratmış ve bu kategori yatay geçiş hakkı olan öğrenciler karşısında sistematik olarak muafiyet sebebi oluşturmuştur” denilmektedir. 


İLHAN AHMETİN BEYANATI:

Kendi söylemlerine göre sol bir iktidarın bakanı olduğunu belirten Eğitim Bakan Yardımcısı’nın bu kategorideki öğrencilerin istisnai olarak 3. derece eğitime girişlerini “ maksimum arz ” olarak tanımlaması ve Bati Trakya azınlık öğrencilerinin Yunan üniversitelerine yatay geçiş konusunu ayrımcılık olarak görmemesi beni hayretler içinde bırakmıştır. Böylelikle, “pozitif ayrımcılık” kavramını tamamen yok sayarak, devletin azınlığa karşı kabul edilemez bir şekilde hitaben “ size pozitif ayrımcılık yapıyorum, daha ne istiyorsunuz? ” dediğini görüyoruz.  

Bakanlık, bakanın kararını tamamen kanuni olduğunu savunarak, meydan okurcasına azınlığı yok sayarak, binlerce aile için müthiş ekonomik problemlerin olduğu bir dönemde kanunun öngörmüş olduğu kriterleri ve ekonomik önkoşulları yok sayarak, Yunan toplumu içinde büyük bir eşitsizlik yaratarak, düzenlemenin varoluşunu savunduğuna inanıyor.

Son olarak, sayın bakan yardımcısı, azınlığı yine yok sayarak mevcut düzenlemeyi değiştireceğine dair en ufak bir ümit vermemekle beraber, yalnızca genel yatay geçiş değişiklikleri içerisine eklemektedir.   

Sözün kısası, hükümet, her halükarda ülkenin ilerici insanları için kabul edilemez ve tehlikeli algılar benimseyerek Bati Trakya Azınlığı’nı yok saymakta ve öğrencilerin üniversitelere girişlerini “ pozitif ayrımcılık ” değilde son derece aşırı ve ayrıcalıklı bir arz olarak görmektedir. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz