Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “BU SEÇİMLERDE ADAY OLMAMIN ASIL SEBEBİ; AZINLIĞIN EKONOMİK DOKUSUNA VE...

İLHAN AHMET: “BU SEÇİMLERDE ADAY OLMAMIN ASIL SEBEBİ; AZINLIĞIN EKONOMİK DOKUSUNA VE SOSYAL YAPISINA FAYDA SAĞLAMAKTIR.”

15
0

Demokratik İttifak Partisi’nin (Dimokratiki Simahia) kurucu üyesi ve aynı zamanda eski Rodop Milletvekili Avukat İlhan Ahmet 24 Nisan 2012 tarihinde bir basın toplantısı düzenledi. Gümülcine’deki İlhan Ahmet’in bürosunda düzenlenen basın toplantısına, İskeçe İli milletvekili adayı Fizyoterapist Türkeş Hacımemiş de eşlik ederken azınlık basınının tamamı katıldı.

İlhan Ahmet konuşmasına toplantıya katılan azınlık basınına teşekkür ederken, bu basın toplantısında kendisine eşlik eden diğer milletvekili adayı Türkeş Hacımemiş’e de başarı dileklerinde bulundu. İlhan Ahmet bu genel seçimlerde diğer milletvekili adaylarına da başarılar dileyerek, bu seçimlerin azınlığımız için temsilin en şekilde olmasını temenni ettiğini söyledi.

Bu seçimlerin, Batı Trakya tarihinin en önemli seçimleri olarak gördüğünü ifade eden İlhan Ahmet; bunun başlıca sebebinin de ülkenin ve azınlığının içinde bulunduğu ekonomik krizin olduğunu aktardı. Azınlığımızda son bir yıldan beri iç göçün başladığını ve gençlerde büyük bir umutsuzluğun ortaya çıktığını, sosyal, psikolojik yapının dağıldığını ve bu seyrin durmaması sonunda, azınlığımızın önümüzdeki 5 yıl içerisinde büyük bir beyin ve iş gücü boşalmasının yaşanacağına inandığını aktardı.

Daha sonra İlhan Ahmet şunları söyledi: ”Bu seçimlerde aday olmamın asıl sebebi; azınlığın ekonomik dokusuna ve sosyal yapısına fayda sağlamaktır. Bunun için azınlığımızın ekonomik krizden çıkması ve bölgenin de ekonomik olarak kalkınabilmesi için 5 ana ilkeden oluşan teklifimi azınlık ve çoğunlukla paylaşmak istiyorum. Amacımız 2012-2016 arası acilen alınması gereken tedbirlerimiz ve önerilerimiz şunlardır:

2012-2016 ARASI EKONOMİK KALKINMA İÇİN HEDEFLERİMİZ VE PLANIMIZIN ANA ESASLARI

AZINLIĞIMIZIN EKONOMİK KRİZDEN ÇIKMASI İÇİN ÖNERDİĞİMİZ BEŞ (5) HEDEF

 

1-     Bölgemizde üretilen tüm ürünlerin ve özellikle tütünün satılmasında ARACI KURUMLARIN (tütün şirketlerinin) ortadan kaldırılması: Yani aracı kurumları ortadan kaldırarak fazladan bölgeye gelir sağlamayı hedefliyoruz. Bunun da gerçekleşebilmesi için Kooperatif’in alım satım işlemlerini bizzat üstlenmesi ve satım hakkının kendilerine verilmesi.

2-     Tütünü işleyip yani puro, sigara ve tütün mamulleri haline getirip daha fazla değer kazandırmak: Burada da yalnızca malı satmak önemli değil, aynı zamanda ham maddede de istifade edebilecek bir formül geliştirmek. Bu formül de bölgemizde küçük işletmeler kurup gençlerimize iş imkanı sağlamaktır.

3-     Bölgemizin kültürel, dinsel ve sosyal tanıtımını gerektiği gibi yaparak, özellikle doğa turizmini (balıkçılık, avcılık, doğa) geliştirmek: Özellikle Batı Trakya’da yaşayan Türk Azınlığı’nın bir dili, dini ve değişik bir kültürü ve el becerileri var. Fakat bu farklılıklarını ortaya çıkarıp Yunanistan’da bunları görmek isteyen bir kesime, turizm alanına aktarmayı hedefliyoruz.

4-     Bölgemizde kurulması planlanan serbest ticaret bölgesinde azınlık esnafının da aktif rol alabilmesi için alt yapının oluşturulması: Oluşturulacak olan serbest ticaret bölgesinde mal ve hizmetler satılacaktır. Yapılan projeye göre hazır alınan mallar değil, üretim değerleri satılacaktır. Suratle bu konuya hazırlık yapıması gerekir. Yani Serbest Ticaret Bölgesi’nde maksimum faydayı azınlığın alabilmesi için, bu ön hazırlığın şimdiden yapılması gerekir.

5-     Balkan bölgesine alternatif ürün olarak gül ve lavanta ekiminin çalışmalarının başlatılması: Biliyorsunuz ki, Bulgaristan dünyada gül yağını üreten tek ülkedir. Gül yağı; farmokolojide, parfüm imalatında ve sanayide müthiş değeri olan bir üründür. Bu gül fidanı ekildiğinde oratalama 30 yıl ürün verip, hasat zamanı da yaklaşık 25 gün sürer. Dönümde de en az 1000 Evro gelir sağlamaktadır. Bunun fidanlarının halka dağıtılabilmesi için Kastoriya bölgesinde 500 hektarlık bir Master plan yapılmıştır. Aynı Master plan çerçevesinde, fidanların Avrupa Birliği’nden alınan teşvik ile buradaki üreticilere de dağıtılması. Bu şekilde de bölge insanının iyi bir ekonomik gelir etmesi hedeflenmektedir. Böylece tütünün yanında Balkan bölgesinde de gül sanayisini geliştirmek istiyoruz.”

 

“Azınlığımızın elinde büyük bir oy potansiyeli vardır. Hedefimiz her zaman temsilci sayısını arttırmak olmuştur.”

İlhan Ahmet konuşmasının son bölümünde bu hedeflerinin gerçekleştirilebilmesi için sayın Dora Bakoyani’nin bu konuda şahsen desteğinin olduğunu ve diğer yetkili kişilerle de gerekli görüşmelerin yapıldığı belirtti. Ekonomik krizden çıkmanın ötesinde diğer üç konuya da temas etmek istediğini aktaran İlhan Ahmet konuşmasını şu sözlere tamamladı: “Birinci konu yeni oluşacak olan mecliste şu andaki verilere göre pek çok akımın temsil edileceğini görüyoruz. Bunlar aşırı soldan, aşırı sağa kadar olan akımlardır. Bu akımların içersinde ve Yunanistan’ın önü belli olmayan dönem içersinde mecliste yapılacak olan mücadelenin iki ayağı olacaktır. Bir ekonomik alanda azınlığa maksimum faydayı sağlayabilecek verileri bulmak. Öbür taraftan da azınlık haklarında kazanımdan öte herhangi bir kaybın yaşanmaması için ciddi mücadele verilmesi gerekmektedir. Biz önümüzdeki dönemde hükümet kurulamayıp arka arkaya seçime gidilmesi durumunda ve kanun gereği ilk 18 ay içinde olacak seçimlerin liste yöntemiyle olacağı için de bunun önemine değinmek istiyorum. Şöyle ki liste ile seçim demek, bölgemizde her partiden birer milletvekili seçileceğine göre, bu durumda azınlığın temsilinin büyük tehlikeye gireceğini ifade etmek istiyorum. Ben Demokratik İtiffak Partisi’nde Kurucu Üye ve Merkez Komitesi Üyesi olarak bundan sonra olabilecek her türlü seçimde başkanımızın bilgisi dahilinde liste başı olarak yer alacağımı beyan etmek ve bunu da buradan azınlığımıza duyurmak istiyorum. Azınlığımızın elinde büyük bir oy potansiyeli vardır. Hedefimiz her zaman temsilci sayısını arttırmak olmuştur. Ancak temsilci sayısının arttırılabilmesi, oyların bölünmesi anlamına gelmemelidir. Geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için seçmenimizi uyarıyor ve dikkatlerini çekmek istiyorum.”

 

İskeçe İli milletvekili adayı Fizyoterapist Türkeş Hacımemiş de burada birlik ve beraberlik içinde olduklarını, bu doğrultuda herkese teşekkür ettiğini belirterek basın toplantısı sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz