Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KILIÇDAROĞLU: “YÜREĞİMİZ HER ZAMAN SİZİNLE BERABER”

KILIÇDAROĞLU: “YÜREĞİMİZ HER ZAMAN SİZİNLE BERABER”

24
0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Batı Trakya’daki Türk Azınlığından Türkiye’ye güvenmelerini isteyerek, “Yüreğimiz her zaman sizinle beraber” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı çerçevesinde geldiği Yunanistan’da, Batı Trakya’yı da ziyaret ederek, İskeçe ve Gümülcine’de soydaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu’nun Yunanistan ziyaretinin Batı Trakya ayağında, CHP Edirne milletvekili Recep Gürkan, CHP’den İzmir milletvekili adayı gösterilen Batı Trakya kökenli avukat Aydın Özcan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Ali Kılıç, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Danışmanı Vasil Linardi, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve CHP Zeytinburnu Yönetim Kurulu Üyesi Batı Trakya kökenli Asım Güven hazır bulundular.

 

İskeçe’de, İskeçe Türk Birliğini (İTB) ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nu İTB Başkanı Ahmet Kara ve yöneticiler kapıda karşıladı. Kalabalık bir soydaş grubu tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Kılıçdaroğlu’na kız çocukları çiçek hediye etti.

 

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, “mekanlar farklı olsa da yüreklerin aynı olduğunu” ifade ederek, “Azınlığın Türkiye’ye güvenebileceğini” söyledi.

 

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’yi Müftülük makamında ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Müftü Mete ile birlikte Merhum Müftü Mehmet Emin Aga’nın kabrini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ayrıca İTB’nin kurucusu cesur gazeteci Mehmet Hilmi’nin mezarının başına giderek ziyaret etti.

 

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Gümülcine’ye giderken güzergahı üzerinde Yassıköy Belediyesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu Belediye Başkanı İsmet Kadı ve çalışma arkadaşları kapıda karşıladı. Bir süre burada kalan Kılıçdaroğlu Yassıköy belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Başkan İsmet Kadıoğlu Kılıçdaroğlu’na belediyenin amplemi olan bir tabak hediye etti. Kılıçdaroğlu Yassıköy Belediyesine gerçekleştirdiği kısa ziyaretin ardından Gümülcine’ye geldi.

 

Gümülcine’de T.C. Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Başkonsolos Mustafa Sarnıç’la bir süre görüştü.

Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile makamında gerçekleştirdiği görüşmenden sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne (GTGB) geçti ve burada soydaşlarla bir araya geldi.

 

YÜREĞİMİZ HER ZAMAN SİZİNLE BERABER

 

Kılıçdaroğlu’nu Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde başkan Koray Hasan ve diğer yöneticiler kapıda karşıladı. Konuk başkan Birlik salonunda Ayfer Bakioğlu ve öğrencilerinin hazırladığı “Ab-ı Hayat” adlı pirografi sergisini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, “bugünün, kendisi için tarihi bir gün olduğunu” ifade ederek, “Her zaman Türkiye dışındaki bütün soydaşlarla birlikte olmak isterdim ancak sizler de takdir edersiniz ki birlikte olmanın bazı koşulları var. En azından mekanlarımız farklı ama unutmayın ki aynı acıları paylaşıyoruz. Yeri geldiği zaman sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Bunun için hiç unutmayın, yüreğimiz her zaman sizinle beraber.

Birliği birlik yapan şeyin, birliğin kurulması değil, o birliğe tarihsel derinlik veren süreçtir. 1928’den bu yana inançla, kararlılıkla, sabırla bir olay sürdürebiliyorsa, kimse onun önünde duramaz. Bu açıdan Türk Gençler Birliğini bütün yüreğimle kutluyorum. İstiyoruz ki dostluğun, barışın egemen olduğu bir dünyada hepimiz yaşayalım.

Bugün, hemşehriniz, bizim kurtarıcımız büyük insan Mustafa Kemal’in doğduğu eve gittik. Bugün onun topraklarında, onun doğduğu yerdeyiz. Duygulanmamak mümkün değil. O bize hedef olarak çağdaş uygarlığı gösterdi. Dar kalıplar içinde bir dünyayı bize vadetmedi. Ufku geniş, derinliği olan, kültürel zenginliği olan bir dünya için bize hedef göstermiştir ve demiştir ki ‘Çağdaş uygarlığa ulaşın. Onun mücadelesini veriyoruz. O mücadeleyi sadece Türkiye’de değil, aslında bütün dünyada veriyoruz. Ona tekrar yürekten minnet ve şükran duygularımızı ifade ediyoruz, Allah’tan rahmet diliyoruz.

Ege Denizi’nin bir barış ve dostluk denizi olmasını arzuluyoruz. Yüreğimizde ve gönlümüzde yatan odur.

Atina’da Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile de görüştüğünü ve kendisini “mütevazı bir insan ve iyi bir sosyal demokrat olarak bulduğunu” anlatan Kılıçdaroğlu, “Sayın başbakanınız ile görüştüm. Yunanistan’ın zor bir süreçten geçtiğini biliyoruz ama o süreci, ancak sizin başbakanınız aşabilir. Birikimli, deneyimli güçlü bir başbakan. Umuyoruz, Türkiye ile Yunanistan arasında dostluk köprüsünü en iyi şekilde kurar. Kendisine bir teklifte bulundum. Türkiye’deki ve buradaki gazeteciler zaman zaman karşılıklı gidip gelebilseler, halklar biraz daha kaynaşabilse, bu dostluk köprüsünü gerçekten de güçlendireceğiz. Ben kesinlikle eminim. Siyasetçiler ayırsa bile halk mutlaka buluşturacaktır, halk mutlaka bu dostluğu sağlayacaktır.” Dedi.

 

GTGB’den ayrılan Kılıçdaroğlu Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi’ni (DEB) ziyaret etti. Kendisini DEB Partisi Mustafa Ali Çavuş karşıladı ve bir süre sohbet ettiler ve Kılıçdaroğlu DEB Partisi hakkında bilgi aldı.

Buradan Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyarete geçen Kılıçdaroğlunu Işık Ahmet ve kızı Funda Sadık Ahmet karşıladı.

Gümülcine’den Türkiye’ye hareketi öncesi Köse Mecid köyünde onuruna verilen yemeğe katılan Kılıçdaroğlu bol bol hatıra fotografı çektirdikten sonra İpsala Sınır Kapısı’na hareket etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz