Ana Sayfa Batı Trakya Haber Kasapoğlu: “Tüm İmkanlarımızla Sizlerin Yanınızda Olacağız”

Kasapoğlu: “Tüm İmkanlarımızla Sizlerin Yanınızda Olacağız”

7
0

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliğinde soydaş spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Batı Trakyalı soydaşlarla birlikte iftar yapan Bakan Kasapoğlu, “Batı Trakya’daki Türk kardeşlerimizin varlığı, onların bizlerle irtibatı bize her zaman heyecan ve güç veriyor.” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’nün ortak düzenlediği iftar programına katılmak üzere Gümülcine’ye geldi. Bakan Kasapoğlu, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile görüştü.

Buradaki temaslarının ardından Batı Trakya davasının sembol ismi Dr. Sadık Ahmet’in, Kahveci Mezarlığında bulunan kabrini ziyaret eden Bakan Kasapoğlu merhumun kabri başında dua etti. Bakan Kasapoğlu merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet ve DEB Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu tarafından karşılandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, eşi Ayşe Betül Kasapoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Gümülcine’deki Kırmahalle Camiine geçti. Burada soydaşlarıyla ayaküstü görüşen ve sohbet eden Kasapoğlu ikindi namazını kıldı. Bakan Kasapoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Gümülcine çarşını gezerek esnafla görüştü ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kasapoğlu ve beraberindekiler BİHLİMDER’i de ziyaret ettikten sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret etti. Bakan Kasapoğlu Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan ve dernek yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılandı.

İftar öncesi Gümülcine Müftülüğü İlahi Korosu ilahiler seslendirdi, Kur’an okundu ve ezanın okunmasıyla da hep birlikte oruçlar açıldı.

Bakan Kasapoğlu Batı Trakya soydaşlarıyla iftar sofrasında buluştu

Bakan Kasapoğlu, daha sonra Gümülcine Türk Gençler Birliği ve Gümülcine Seçilmiş Müftülüğünün ortak düzenlediği iftar programına katıldı. İftar yemeği sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, soydaşlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’den 85 milyonunun gönül selamını getirdiğini vurguladı. Batı Trakyalı kardeşlerinin bereketli iftar sofrasına misafir olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Kasapoğlu, “Arada fiziki mesafeler olsa da siz Batı Trakyalı kardeşlerimizle aramızdaki gönül bağı hiç zayıflamadı, bilakis her daim güçlendi.” ifadesini kullandı. Bakan Kasapoğlu, soydaş spor kulüplerinin temsilcileriyle de bu ziyaret vesilesiyle bir araya geldiğini belirterek, onların çalışmalarını desteklemek adına çalışmalar yürüteceklerini aktardı.

Batı Trakyalı gençlere davet

Batı Trakyalı gençlerin, Türkiye’deki kardeşleriyle etkileşimine özellikle büyük önem verdiklerine değinen Bakan Kasapoğlu, “Şunun da müjdesini vereyim, bugün burada olan ya da olamayıp katılmak isteyen tüm Batı Trakyalı gençleri, Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kamplarına davet ediyorum.” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, ecdadın asırlarca barışın, kardeşliğin ve sevginin sancaktarlığını yaptıklarını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: “Biz de onların torunları olarak, yüreğimizdeki adalet duygusuyla, sevgiyle, vicdanla tıpkı onlar gibi sevginin, merhametin ve vicdani bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. O yüzden Batı Trakya’daki Türk kardeşlerimizin varlığı, onların bizlerle irtibatı bize her zaman heyecan ve güç veriyor.”

Aralarındaki kardeşliği geleceğe daha da güçlendirerek taşıyacaklarının altını çizen Bakan Kasapoğlu, bu bağı güçlü bir iletişimle ayakta tutarak, gençlerin geleceği için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Bakan Kasapoğlu, bundan sonraki süreçte Batı Trakya’ya ziyaretleri sıklaştırmayı planladıklarının, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tüm imkanlarıyla soydaşların yanında olacaklarının altını çizdi.

Bakan Kasapoğlu’na ziyaretleri sırasında Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin ile Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu eşlik etti.

Gümülcine Türk Gençler Birliği bahçesinde düzenlenen iftar programına katılan Mehmet Kasapoğlu, Batı Trakyalı soydaşlarıyla birlikte iftarını açtı. İftar duasını ise İskeçe Müftüsü Ahmet Mete yaptı.

“Gümülcine Türk Gençler Birliği 94 yıllık ulu bir çınardır“

İlk olarak kürsüye Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan geldi, konuk Bakan ve katılan herkesi selamladı. Başkan Hasan, “Gümülcine Türk Gençler Birliği 94 yıllık ulu bir çınardır. Bu ulu çınarın gölgesinde yetişen binlerce genç Azınlığımızın bekası için birer nefer olmuşlardır. Buradan aldığımız feyz ile, bugün verdiğimiz kimlik mücadelesi içinde; bilinçli, eğitimli ve donanımlı birer birey olmuşlardır. Bütün gayretimiz kararlılıkla bu toplumsal mücadele içerisinde bu gençlerin sayısını arttırmaktır. Amacımız düzenlediğimiz kurslar ve diğer etkinliklerle bu gençleri doğru alanlara yöneltmektir. Her ne kadar Birliğimizin resmiyetine prangalar vurulmuş olsa da demokratik kurallar ve yasalar çerçevesinde, Anavatanımızın desteğini de her an yanımızda hissederek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” Dedi.

Sırasıyla kürsüye Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif geldi ve o da bir selamlama konuşması yaptı.

“Benim en önemli vasfım Batı Trakyalı olmak“

Bakan Kasapoğlu’ndan önce Batı Trakyalı olan TBMM İnsan Haklarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu kürsüye gelerek bir konuşma yaptı. Hakan Çavuşoğlu, “İnsanın doğup büyüdüğü yer demek böyle oluyormuş. Hasret kalınca ayrı bir heyecanı yaşamayı sağlıyor. Dolayısıyla ben sizin bir kardeşiniz, ağabeyiniz olarak burada bulunmaktan son derece mutluyum, onurluyum, gururluyum. İyi ki Batı Trakyalıyım. Benim en önemli vasfım Batı Trakyalı olmak. Onun ötesinde hiç bir vasıf bunun kadar önemli değil. Bunu böyle bilmenizi isterim.” Dedi.

“Tüm imkanlarımızla sizlerin yanınızda olacağız“

Türkiye Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu yaptığı konuşmada heyet olarak Batı Trakya’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye olarak Batı Trakya Türk Azınlığının her zaman yanında olduğunu vurgulayan Kasapoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Batı Trakyalı kardeşlerimize 85 milyon Türkiye’nin gönül selamını da iletmek istiyorum. Aramızda belki bir takım fiziki mesafeler olsa da buradan yaşayan siz değerli kardeşlerimizle aramızdaki gönül bağı zayıflamadı, bilakis daha da güçlendi. Bu birliktelik vesilesiyle bunun bir kez daha gördüm.

Burada genç kardeşlerimiz var. Ben buradan onları destekleme adına, onlarla ilgili çalışmaları gerçekleştirme adına da buradan yeni çalışmalarımızın müjdesini paylaşmak istiyorum. Türkiye’deki kardeşleriyle bir araya gelmesi, Türkiye’de gençlerle tanışması, hasbihal etmesi bizim de çok ama çok önem verdiğimiz konulardan bir tanesi. Buradaki gençlerimizi Türkiye’deki Gençlik ve Spor Bakanlığının kamplarında ağırlamanın müjdesini veriyorum.

Bizim ecdadımız yüzyıllarca kardeşliğin, adaletin, sevginin sancaktarlığını yaptı. Biz de onların evlatları ve torunları olarak yüreğimizdeki adalet duygusuyla, muhabbet duygusuyla, vicdanla; sevginin ve adaletin bayraktarlığını yapmaya devam edeceğiz. O yüzden Batı Trakya’daki tüm kardeşlerimizin varlığı, bizlerle irtibatı güçlenerek büyüyor ve aramızdaki gönül bağının güçlenmesi ve bu pırıl gençler için ne imkanımız varsa seferber etmeye, var etmeye devam edeceğiz. Aramızdaki kardeşliği yarılara daha da güçlendirerek taşıyacağız.

Bizleri bereketli sofralarınızda misafir ettiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Tüm Türkiye’nin sizlere gönül dolusu selamlarını iletmek istiyorum. Aramızdaki kardeşlik bağı her zaman güçlendi. Tüm imkanlarımızla sizlerin yanınızda olacağız. Tüm insanlık için barış hoşgörü ve refah diliyorum. Rabbimiz birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.”

Yoğun katılım

Bakan Kasapoğlu’na Batı Trakya ziyareti sırasında TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus, Bursa Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Ali Molla Salih, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, İpsala Kaymakamı Ekrem Güngör, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Bursa Şube Başkanı Ali Eminlatif, Bursa’dan BATISİAD Başkan Vekili Gürcan Yılmaz, Başkan Yardımcısı İkbal İbrahimoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim İsmailoğlu ve Cihat Yusufoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Milletvekilleri Burhan Baran ve Hüseyin Zeybek, Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet, işadamı Levent Sadık Ahmet, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Anamuhalefet BİRLİK Listesi Başkanı Erdem Hüseyin, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Sinan Ahmet, Batı Trakya İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHLİMDER) Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Azınlık Okulları Encümenler Birliği Başkanı Ahmet Kara, Batı Trakya Alevi- Bektaşi kanaat önderlerinden Hasan Apti, Mehmet Koç, Yassıköy eski Belediye Başkanı İsmet Kadı, Meclis üyesi Caner İmam, Mustafçova eski Belediye Başkanı Cemil Kabza, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza, DMT Eyalet Danışmanları Ahmet İbram ve Cihan İmamoğlu’nun yanı sıra yaklaşık 2.000 kişi katıldı.

VİDEO 1

VİDEO 2

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz