Ana Sayfa Yunanistan Haber “Casusluğa” Karşı Yunanistan’da Adalarda Bedava Türkçe Eğitim Seminerleri Başlatıldı

“Casusluğa” Karşı Yunanistan’da Adalarda Bedava Türkçe Eğitim Seminerleri Başlatıldı

0
0

Yunan basını, Türkiye’nin savunma, karşı istihbarat ve güvenlikte kilit pozisyonlarda görev yapan Yunanlı asker ve polislerin kişisel verilerini ele geçirmeye çalıştığı tahmin edildiğini ileri sürüyor.

Bu nedenle Türk tarafının son dönemde özellikle Ege Denizi’ndeki adalarda casusluk faaliyetlerinin artması nedeniyle Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı’nın bu konuda teyakkuza geçirildiği belirtiliyor.

Basında çıkan haberlerde, Türkiye’nin, Yunanistan’a ait adalarda konuşlanan önemli askeri unsurların bulunduğu yerlerde bilgi ağları kurma çabalarını sürdürdüğü, sosyal ağlar üzerinden değil, aynı zamanda Silahlı Kuvvetler, Yunanistan Milli istihbarat Teşkilatı (EYP) memurlarından hassas bilgileri çalmak için yüksek teknoloji ve yazılım kullanımını arttırdığı ileri sürülüyor.

Bu bağlamda, son haftalarda Yunanistan Pentagonu’nun karşı istihbarat birimlerinin, Ege’de Yunanistan’a ait merkezi bir adadaki Meslek Eğitim Merkezi’nde (KEK) güvenlik güçlerinde görevli sivil polislere, Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) elemanlarına, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan personele ve Mahkemelerdeki memurlara bedava Türkçe öğretim seminerleri başlatıldığı belirtiliyor.

Seminerlerin 22 Mart’ta başlaması planlanırken, katılmak isteyenler ileri derce ve yeni başlayanlar olmak üzere iki bölüme ayrılacaktı. Tüm süreç, özel bir e-öğrenme platformu aracılığıyla uygulanacak; katılımcılardan yalnızca tüm kişisel bilgilerini daha önce doldurmaları değil, aynı zamanda mesleki kapasiteleri ve mesleki kariyerleri ve hangi pozisyonda görev yaptıkları gibi Türkçe öğrenme süreciyle alakasız ve gereksiz olan bilgileri de doldurmaları istenmektedir.

Sır gibi gizlenen bu adadaki Meslek Eğitim Merkezi’nin (KEK), ücretsiz Türkçe öğrenme programını resmi web sitesinde yayınlamaktan kaçındığı ve faaliyet gösterdiği adanın kurumlarıyla ilgilenenlere bir bilgi mektubu göndermeyi seçtiği belirtiliyor. Bunun da güvenlik açısından yapıldığı ileri sürülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz