Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS DÖNEMİ KAPANDI, SİLAHLI KUVVETLERİN KADEMELERİNDE TEMİZLİK BAŞLIYOR, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER DEĞİŞİYOR!

KAMMENOS DÖNEMİ KAPANDI, SİLAHLI KUVVETLERİN KADEMELERİNDE TEMİZLİK BAŞLIYOR, TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER DEĞİŞİYOR!

22
0

4 yıl boyunca Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’ni kendi üslubu ve yöntemiyle yöneten Kammenos dönemi sona erdi. Ancak Silahlı Kuvvetlerde durum sadece Kammenos’un ayrılmasıyla kalmayacak. Başbakan Çipras Silahlı Kuvvetlerin değişik kademelerinde neşteri derine vurmaya hazırlanıyor.

Başbakan Çipras’ın şu an düşüncesi Prespa Anlaşması ve hükümetin güvenoyu alması. Sonra da Silahlı Kuvvetlerin tüm kademelerinde önemli değişikliklere gidilmesi gündemde.

Anlaşılan o ki, Kammenos döneminde Türkiye ile gergin bir seyir izleyen Yunanistan Silahlı Kuvvetleri bundan sonra biraz olsun değişik bir davranış şekline girmesi bekleniyor. Kammenos 4 yıl boyunca görev yaptı ve Türkiye’ye bir ziyaret dahi gerçekleştirmedi.

Şimdi tüm gözler yeni Bakan Apostolakis’e çevrildi. Kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre, Başbakan Çipras’ın Şubat ayı başında İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeden sonra, Savunma Bakanı Apostolakis’in de mevkidaşı Hulusi Akar ile ilerideki tarihlerde görüşme yollarını arayacağı gelen haberler arasında.

Anlaşılan, Bağımsız Yunanlılar Partisi (ANEL) Başkanı eski Savunma Bakanı Kammenos modeli kapanacak, Başbakan Çipras’ın var olan tüm ciddi sorunlara rağmen Türkiye ile arzuladığı iyi komşuluk ilişkileri ve iletişim kanalları açılacak.

2019 yılının ilk 6 ayında Yunanistan-Türkiye ilişkileri değişik bir seyir haline girecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz