Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET, “BÖGESEL VE YEREL TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN DOĞRU PROJELER ÜRETMEYE İHTİYACIMIZ...

İLHAN AHMET, “BÖGESEL VE YEREL TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN DOĞRU PROJELER ÜRETMEYE İHTİYACIMIZ VAR”

23
0

POTAMİ Rodop Milletvekili İlhan AHMET, Gümülcine (Komotini) Belediyesi tarafından düzenlenen bölge turizmini geliştirmek için yapılması öngörülen projelerin tanıtıldığı topantıya katıldı.

“Yeşil Noktalar ve turizm geliştirme umutları” başlığı altında, bölegesel ve yerel turizmin geliştirilmesi için neler yapılabileceğine dair projelerin tanıtıldığı toplantıda konuşan İlhan AHMET, bölgemizde turizm sektörünün gelişebilmesi için Gümülcine’de bu sektörede faaliyet gösteren acentelerden, işletmelere, özel girişimcilere, turizm birliklerine, kamusal alanda ise belediye ve bölge genel sekreterliklerinin ilgili birimlerine kadar sektörün tüm dinamiklerinin bir araya gelerek ortak bir hareket planı oluşturmasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

“Bir Gümülcineli olarak üzülerek ifade ediyorum ki, Gümülcine denince burada bir üniversite olduğu dışında ülke genelinde ve uluslararası kamuoyunda akla gelebilecek bize özgü ticari bir metamız yok” diye konuşan İlhan AHMET, bölgenin tanıtımı için bölgesel ve yerel turizmi geliştirici coğrafi ve mekansal planlamalar yapıp, projeler üretilmesi gerektiğine işaret etti.

Milletvekili İlhan AHMET, bölgesel kalkınma için önümüzdeki 5 yıl turizme odaklanmanın önemine vurgu yaparak, “Turizm fonlarının bölgeye aktarılması ve yatırımcıların teşvik edilmesi için turizm sektöründe yer alan bölgesel kuruluşlar olarak tecrübelerimizi doğru argümanlarla sunabilmeli, bu fonların sağlayacağı katkının bölgemizde turizmin gelişmesi için önemini doğru planlamalarla aktarabilmeliyiz” diye konuştu.

Milletvekili konuşmasına, “İnsanların her geçen gün artan seyahat etme isteğiyle turizm dünyada önde gelen ekonomik sektörlerden biri haline gelmiş, ülkeler ekonomik çıkmazlarını turizm gelirleri ile aşmaya çalışır olmuştur. Çeşitlenen turizm anlayışı beraberinde mekansal çeşitlenmeyi getirmiş böylece turizmde mekan planlaması önemli hale gelmiştir.

Çünkü bir ülkenin topraklarında aynı anda her yerinde turizmin gelişmesi mümkün değildir. Belli yerlerin turizme açılması için o yerlere özgü turizm türlerinin geliştirilmesi, sunulması gerekmektedir.

Turizm örgütlerine işte bu noktada, bölgenin doğal ve kültürel özelliklerini, tesisleri, hizmet sektörünü, yerel halkı, tüm turistik unsurları değerlendirerek bölgenin coğrafi konumuna uygun doğru mekansal planlamaların yapılmasında ve uygun turizm türlerini belirleyici projelerin geliştirilmesinde önemli görevler düşmektedir.” diye devam etti.

Ağır işleyen ve sürece sekte vuran devlet prosedürlerinin ne yazık ki pekçok alanda girişimciler ve yatırımcılar için sıkıntı yarattığı belirten İlhan AHMET, önümüzdeki dönemde Avrupa Birliği Kalkınma Fonu ESPA kapsamında çıkacak yeni programlardan yararlanma noktasında bu sürecin hızlanması gerektiğini de vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz