Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇADIRDA KALIYOR

GÜMÜLCİNE’DE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ ÇADIRDA KALIYOR

21
0

Gümülcine’de Trakya Dimokritos Üniversitesi öğrencisi Yaka tarlaları üzerinde bulunan Rektörlük binasının bahçesine çadır kurdu ve çadırda kalıyor. Ekonomik kriz nedeniyle yurt binalarında var olan eksikliklerin halledilmediğinden dolayı öğrencilere tahsis edilemiyor.

Birlik gazetesi olarak çadırda kalan öğrenciyi ziyaret ettik ve bu eylemin sebebini sorduk. İsminin diğer gazetelerde ön plana çıkarılmasından rahatsızlık duyan ve eyleminin yanlış anlaşıldığını söyleyen Y. “bu eylemi sadece kendim için yapmıyorum. Benim gibi yurtlardan yararlanmak isteyen onlarca öğrenci var. Yıl başından bu yana Rektörlük halen yurtlardan kalabileceğimiz odaları bizlere tahsis etmedi. Bu sebepten dolayı sesimizin duyulması ve bir an önce var olan sorunun hal olması için bu eylem yöntemini arkadaşlarımında desteğiyle başlattım. Tabii ki yalnız değilim. Destek veren bir sürü arkadaşlarım var.”

Geçtiğimiz hafta sonukaldığı çadırda kendisini Rektör Yardımcısı Yorgos Kostas’ın ziyaret ettiği ve en kısa zamanda sorunun çözüleceğini ilettiğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz