Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE ŞEHİR MEYDANINDA “GAT 2. GENÇLİK FESTİVALİ” RÜZGARI ESTİ

GÜMÜLCİNE ŞEHİR MEYDANINDA “GAT 2. GENÇLİK FESTİVALİ” RÜZGARI ESTİ

34
0

Genç Akademisyenler Topluluğu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği “GAT 2. GENÇLİK FESTİVALİ” kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleşti. Gümülcine’nin mahalleleri başta olmak üzere Azınlık köylerinden gençlerin ve orta yaşlıların Gümülcine şehir meydanına adeta akın ettiği festival gerçekten görülmeye değerdi. Gümülcine şehir meydanını tıklım tıklım dolduran Azınlık gençleri, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kendi bağrından doğan müzik grupları “Gölge Sakinleri”, “Grup Yankı”, Folklor ve Tiyatro gösterileriyle coştu.

Gümülcine şehir meydanını dolduran gençler Türkiye’den gelen konuk sanatçı Murat Kekili’nin konseriyle adeta eğlencenin doruk noktasına ulaştı. Kekilli seslendirdiği birbirinden güzel müzik parçalarıyla gençlerin gönlünde taht kurdu ve Batı Trakyalı Türk gençlere unutulmayacan sıcak bir yaz akşamı yaşattı.

Festivale T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Türkiye’nin Fransa’daki Lion Başkonsolosu Mehmet Bilir, Muavin Konsoloslar Murat Sezgin, Berin Okur, PASOK Rodop Milletvekili Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ahmet Hacıosman, eski Milletvekili İlhan Ahmet, DEB Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Eşitliğe İlk Adım” listesi başkanı Sibel Mustafaoğlu, GTGB Başkanı Koray Hasan, BTAYTD Başkanı Ecevit Emin, Gümülcine Belediye Başkanı Yardımcıları Rıdvan Molla İsa ve Mehmet Devecioğlu, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif ve Meclis üyeleri, Yassıköy Belediye Meclis Üyeleri, GAT Başkanı İrfan Çakır ve diğer sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

Festival protokolün selamlama konuşmalarıyla başladı. Festivalin açılış konuşmasını GAT Başkanı İrfan Çakır yaptı. Çakır, “sevgili katılımcılar, değerli konuklar, geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Gençlik Festivali’ni bu yıl daha da zenginleştirerek yeniden karşınızda olmanın gururunu yaşıyoruz. Hiç kuşkusuz sizlerden aldığımız bu manevi destek gelecek yıllarda bizleri daha da başarılı organizasyonlara imza atmaya teşfik edecektir” dedi.

 

BTAYTD Başkanı Ecevit Emin de yaptığı selamlama konuşmasında “bu akşam ikincisi düzenlenen Gençlik Festivalin ikincisinde hep birlikte burada bulunmaktayız. Geçlerimiz bize çok güzel bir program hazırlamışlar. Bu programda gördüğüm kadarıyla hepimiz bu akşam hep birlikte eğleneceğiz” dedi.

 

Gümülcine belediyesini temsilen konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanı Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, “ilk olarak sizlere belediye başkanı Yorgos Petridis ve şahsım adına saygı ve selamlarımı sunuyorum. Bu tür etkinlikler gençliğin gelişimini sağlamak ve gelişmesi ve gelecek nesillere ışık tutması adına önemlidir. Kültür ve sanatın toplumları ve insanları nasıl kaynaştırdığını bu akşam burada hep birlikte görmekteyiz” dedi.

 

Festivale katılan Başkonsolos Mustafa Sarnıç’ta yaptığı selamlama konuşmasında özetle şu ifadelere yer verdi. “Kıymetli misafirler değerli basın mensupları, bende öncelikle hepinizi şahsım ve mesai arkadaşlarım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bakanlıktan bir değerli ağabeyim ve büyüğüm burada da bir dönem görev yapmış şu an Fransa’da Lion Başkonsolosu olan sayın Mehmet Bilir ile birlikte bu sıcak yaz akşamında sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Azınlığın bugün küresel dünyada bugün rekabet edecek bilgi birikimine kültür birikimine sahip olması hakikaten Trakya bölgesi için önemli bir kazançtır. Genç arkadaşlarımı, öğrenci arkadaşlarımı gerçekten tebrik ediyorum. Gümülcine şehir meydanında böyle bir etkinliğe imza atmak kolay değildir. Bu yönetimde görev alan başta İrfan Çakır olmak üzere genç arkadaşlara teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Gençlerimizin ileride Türkiye ile Yunanistan arasında her geçen gün gelişmekte olan ilişkilerde çok daha büyük bir rol oynayacağına içtenlikle inanıyorum.

Son olarakta bu akşam üzeri sanayi bölgesinde meydana gelen kaza dolayısıyla üzüntülerimi ifade etmek istiyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

 

Milletvekili Ahmet Hacıosman da yaptığı selamlama konuşmasında “değerli konuklar, değerli gençler, sizleri burada görmek, Genç Akademisyenlerin bu güzel etkinliği düzenlemesi bizleri son derece memnun etmektedir. Böyle bir gençlik her yerde, işinde gücünde okulunda başarılı olacaktır” dedi.

Festivalin programı çeşitli gösterilerle devam etti. Festivale hiç bir Yunanlı yetkilinin katılmaması dikkat çekti.

Bir başka durum da ülkenin ve özellikle bölgenin ekonomik kriz dolayısıyla yaşadığı durgunluk yerini bir geceliğine de olsa hareketliliğe bıraktı. Gümülcine şehir meydanında bulunan işletmeler bereketli bir gece yaşamanın sevincini yaşadılar. İşletme sahipleri mekanlarındaki hareketliliği bu festivale bağladı ve memnuniyetini dile getirdi.

Eski belediye başkanı Dimitris Koçakis döneminde ilki gerçekleşen festivalin bu yıl belediye başkanı Yorgos Petridis döneminde ikincisi gerçekleşti ve festivalin önümüzdeki yıl daha bir canlı yapılması için gençlerin yarından itibaren yeni çalışmalara başlayacakları belirtiliyor.

Birlik gazetesi olarak GAT gençliğini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. İletişim hizmeti dolayısıyla gazetemize sunmuş oldukları çam sakızı çoban armağanı plaketten dolayı da kendilerine teşekkür ediyoruz, başarılarının daimi olmasını temenni ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz