Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB VE İTB DİN GÖREVLİSİNİN KAÇIRILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

GTGB VE İTB DİN GÖREVLİSİNİN KAÇIRILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

23
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ile İskeçe Türk Birliği (İTB) geçtiğimiz günlerde İskeçe Seçilmiş Müftüs Ahmete’nin din görevlisi olan bir yakınının kaçırılmasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımladılar. Her iki kurum yaşanan bu olayı şiddetle kınarken, bu tür olayların Batı Trakya Türklerini gelecek açısından kaygılandırdığı dile getirildi.

 

GTGB’nin açıklaması şöyle:

“İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜ AHMET METENİN YANINDAYIZ”

İskeçe Müftülüğünün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, 28 Ocak 2016 Perşembe akşamı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin aile dostu ve imam olan Hüseyin Cihan, Müftü Ahmet Mete’nin evine ziyaret ettiği ve ziyaret esnasında bir iş için dışarıya çıktığı esnada yüzleri maskeli, eldivenli kişilerce bir minibüse yakapaça alınarak kaçırıldığını ve bu  faillerin S.Müftü Ahmet Mete’ye ve değerli ailesine yönelik hakaret ve tehditler savurduklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Derneği olarak, İmam Hüseyin Cihan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, saldırganların sayın Ahmet Mete’ye ve ailesine yönelik hakaret ve tehditleri karşısında Müftümüzün yanında olduğumuzu belirtmek ve faillerin de biran önce yakalanmasını Batı Trakya’da yaşayanlar adına beklediğimizi dile getirmek isteriz.  

Geçmişte de buna benzer bir olayın vuku bulduğu ayrıca İskeçe Müftümüz Sayın Ahmet Mete’nin müftü seçildiğinden bu yana yazılı ve sözlü tehditler aldığı açıklanmıştır. Bölgemizin bu tür olayların vuku bulması demokrasiye, insan haklarına zarar vermekte, huzuru bozmakta ve Ülkemizdeki ekonomik krizle boğuşan Batı Trakya Türk Azınlığını gelecek açısından kaygılandırmaktadır.

 

İTB’nin açıklaması şöyle:

İskeçe Müftülüğü’müzün resmi web sitesinde yapılan açıklamada, 28 Ocak 2016 Perşembe akşamı Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Faziletli İskeçe Müftümüz Ahmet Mete’nin aile dostu ve imam olan Hüseyin Cihan’ın, Müftümüzün evine ziyaret gerçekleştirdiği sırada yüzleri maskeli, eldivenli kişilerce bir minibüse yakapaça bindirilerek kaçırıldığını ve bu esnada faillerin Müftümüze ve değerli ailesine yönelik hakaret ve tehditler savurduklarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

İskeçe Türk Birliği camiası olarak, Hüseyin Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletir, Müftümüz ve değerli ailesinin sonuna kadar yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz.

Kendilerini “Trakya’nın Bekçileri” olarak tanıtan kişilerin aksine bölgemizin “bekçilere” değil, huzura, güvene, özellikle 1923 yılında imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile güvence altına alınan (her ne kadar tanınmasa da) haklarımıza saygı duymalarını isteriz. Bu tip şiddet ve tehdit içeren  eylemlerin bizleri yıldırmayacağını, bilakis Müslüman Türk Azınlığı’nı daha da kenetleyerek bu davamıza sahip çıkacağımızı belirtmek isteriz. İnanmak isteriz ki, yetkili mercilerin bu tür eylemlere kayıtsız kalmayacaklarını  ve sorumluların bir an önce yakalanıp ADALET’e teslim edilmelerini beklediğimizi ifade ederiz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz