Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EĞİTİM BAKANLIĞI BİRLEŞTİRİLECEK OKULLARI AÇIKLADI

EĞİTİM BAKANLIĞI BİRLEŞTİRİLECEK OKULLARI AÇIKLADI

18
0

Eğitim Bakanlığı 15 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamayla Batı Trakya’daki azınlık okullarının işleyişi ile ilgili gelecek yılın başından itibaren hayata geçirilmesi planlanan okulların birleştirilmesi önerisini resmen kamuoyuna duyurdu.

İŞTE BİRLEŞTİRİLECEK AZINLIK OKULLARININ TAM LİSTESİ

Eğitim Bakanlığı 15 Nisan Cuma günü yaptığı açıklamayla Batı Trakya’da azınlık eğitimini iyileştirme çabaları çerçevesinde okulların yeniden yapılandırılmasına (birleştirilmesine) başlayacağını açıkladı.

Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasında “Bu konuyla ilgili plan okulların kalkınması için gerekli genel ilkeleri ve ayrıca (Batı) Trakya’daki azınlık okullarının statüsünü oluşturan özel karakteristikleri de göz önünde bulundurmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Eğitim, Ömür Boyu Öğrenim ve Dinişleri Bakan Yardımcısı Fofi Gennimata’nın azınlık eğitiminin kalitesini yükseltecek sürece ivme kazındırmak amacıyla ve ilgili kurumların koordinasyonunu sağlamak için önümüzdeki günlerde Batı Trakya’yı ziyaret etmeyi planladığı belirtilen Eğitim Bakanlığı’nın ilgili açıklamasında,  “Konu somut olarak ele alındığında bu aşamada Eğitim Bakanlığı azınlık öğrencilerine kaliteli eğitim verilmesine izin vermeyen, az sayıda öğrencisi bulunan ve ayrıca mesafe açısından birbirlerine çok yakın olan okullara müdahaleye başlıyor” denildi.

Açıklamada ayrıca Eğitim Bakanlığı’nın öneri için gözettiği kriterler belirtildi. Bakanlık mesafe, iklim şartları ve bölgedeki yol durumu baz alınarak öğrencilerin bölgedeki bir başka okula ulaşımının sağlanmasını ve ayrıca öğrencileri kabul edecek okullarda gerekli altyapının mevcut olmasını gözettiklerini vurguladı.

Bu kriterleri karşılamayan bölgelerdeki az sayıda öğrencisi bulunan okulların çalışmaya devam ettiğini belirten Eğitim Bakanlığı, şu anda azınlığa sunulan eğitim hizmetlerini iyileştirme yönündeki ortak hedefin yerine getirilmesini sağlayacak diyalogda yer alacak konuların belirlenmesi amacıyla Eğitim Bakanlığı kurmaylarının ilgili kurumlarla (eğitimciler, yerel yönetim temsilcileri ve ailelerle) temasa geçtiğini açıkladı.

Eğitim Bakanlığı tarafından 15 Nisan Cuma günü yapılan açıklamayla Batı Trakya’daki azınlık okullarının işleyişi ile ilgili gelecek yılın başından itibaren hayata geçirilmesi planlanan bahsekonu öneri de resmen kamuoyuna duyurulmuş oldu.

Azınlıkça Online®

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz