Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEDEAĞAÇ HASTANESİ’NİN 40 MİLYON EURO BORCU YÜZÜNDEN İLAÇ VERMİYORLAR, AMELİYATLAR DURDURULDU!

DEDEAĞAÇ HASTANESİ’NİN 40 MİLYON EURO BORCU YÜZÜNDEN İLAÇ VERMİYORLAR, AMELİYATLAR DURDURULDU!

21
0

Yunanistan’da sağlık sistemi de tamamen çökmenin eşiğine geldi. Eczacıların devletten milyonlarca euro alacaklarının ödenmemesi üzerine eczacılar reçeteleri kabul etmemeye başladı. Bu da yetmiyormuş gibi şimdi de ilaç şirketleri Hasatanelere ilaç ve tıbbi malzeme vermiyorlar. Bu hastanelerden birtanesi de Dedeağaç Üniversite Hastanesi. Hasatane Müdürü Nikos Raptopoulos yaptığı açıklamada, hastanenin ilaç tedarik eden şirketlere yaklaşık 40 milyon euro borcu olduğunu ve bu yüzden ilaç şirketleri hastaneye ilaç vermediklerini belirtti.

Raptopulos yaptığı açıklamada, bu yüzden şu an hastanenin depolarında bulunan ilaç ve malzemenin sadece acil ameliyatlar için yeterli olduğunu ve diğer programlı ameliyatların geçici olarak durdurulduğunu ifade ediyor.

Raptopoulos, şu an hastanenin kasasında kullanımı için 100 bin euro bulunduğunu oysa ihtiyaçların giderilmesinde gereken bütçenin bunun 20 katı olduğunu ve sadece hastanenin aylık mazot ihtiyacının karşılanması için 600 bin euroya ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Dedeağaç Üniversite Hastanesi’nin düştüğü bu durumdan Sağlık Bakanlığı’nın da haberdar olduğu ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz